PŠENIČNE KLICE ULJE 100ML NATURAL-100%-PURE Pogledaj veće

PŠENIČNE KLICE ULJE 100ML NATURAL-100%-PURE


Novo

Ulje pšeničnih klica dobija se iz klica koje se nalaze u zrnu pšenice. Ovo ulje sadrži niz elemenata blagotvornih za kožu. Tu spadaju nezasićene masne kiseline (pretežno linolna), vitamini  A i D, vitamini B kompleksa, vitamin E i veoma redak vitamin K. Jedno je od retkih ulja koje sadrži i provitamin A, odnosno beta karotenom.

Više informacija

890,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

PŠENIČNE KLICE ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Ulje pšeničnih klica dobija se iz klica koje se nalaze u zrnu pšenice. Ovo ulje sadrži niz elemenata blagotvornih za kožu. Tu spadaju nezasićene masne kiseline (pretežno linolna), vitamini  A i D, vitamini B kompleksa, vitamin E i veoma redak vitamin K. Jedno je od retkih ulja koje sadrži i provitamin A, odnosno beta karotenom.

Od minerala sadrži velike količine fosfora, kalijuma, kalcijuma, gvožđa i magnezijuma. Ulje pšeničnih klica sadrži jako visok nivo vitamina E i do 7 puta više u odnosu na druga ulja. Vitamina E je jedan od najjačih antioksidanasa koji štiti telo od slobodnih radikala. Njegovo antioksidativno dejstvo sprečava štetne spoljašnje uticaje na naše telo. Zahvaljujući ovakvom sastavu ulje pšeničnih klica se efikasno primenjuje u nezi i lečenju kože i kose.

DEJSTVO:

  • Koža

Ulje pšeničnih klica je prirodni melem koji štiti i neguje našu kožu. Ono stimuliše razmenu supstanci na ćelijskom nivou. Štiti ćelije kože od oštećenja, dubinski hrani i regeneriše kožu pa usporava proces njenog starenja i pojavu bora. Posebno je korisno za negu suve, tanke, oštećene, osetljive i ispucale kože. Takođe se dobro pokazalo u nezi upalnih procesa na koži, poput psorijaze i ekcema, zatim za negu kože nakon opekotina i ozleda, kao i za tretiranje ožiljaka.

  • Kosa

Ulje pšeničnih klica dragocen je saveznik u nezi suve i oštećene kose. Hrani i hidrira vlasi i štiti dlaku i njen omotač od pucanja. Takođe doprinosi zdravlju kože glave.  Posebno prija kovrdžavoj kosi koja je prirodno suvlja od ravne. Redovnom upotrebom vraća  kosi sjaj i čvrstinu.

UPOTREBA:

Danas se ulje pšeničnih klica koristi u izradi mnogih kozmetičkih i terapeutskih proizvoda. Može se dodavati u losione, masti, kreme, sredstva lične higijene. Takođe ulazi u sastav raznih prirodnih melema za ublažavanje ekcema i dermatitisa. 

Zbog toga je, uprkos sadržaju višestruko nezasićenih masnih kiselina (do 60%), ulje vrlo stabilno. Preporuka je dodavati ulje pšeničnih klica (oko 10 %) drugim biljnim uljima radi sprečavanja kvarenja (užiganja).

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

12 sličnih proizvoda u istoj kategoriji