10 najčešćih grešaka u nezi kože

Mnogi od nas svakodnevno prave greške u dnevnoj rutini, a da toga nismo ni svesni. Okruženi smo raznim savetima, preporukama i uverenjima, koji u većini slučajeva nisu istraženi, a i ako jesu - pitanje je da li su istiniti. Pa kome onda verovati? Hajde za početak da se držimo prioriteta i onoga što je nepromenljivo i neophodno.

Mnogi od nas svakodnevno prave greške u dnevnoj rutini, a da toga nismo ni svesni. Okruženi smo raznim savetima, preporukama i uverenjima, koji u većini slučajeva nisu istraženi, a i ako jesu - pitanje je da li su istiniti. Pa kome onda verovati? Hajde za početak da se držimo prioriteta i onoga što je nepromenljivo i neophodno.

Pre svega, moramo istaći značaj korišćenja SPF faktora tokom svakog godišnjeg doba. Nemojte se voditi mišlju da je napolju hladno i tmurno - sunce vrlo lako pronađe put do Vašeg lica, a da ni ne stignete to da primenite. Sunčevi zraci mogu pospešiti pojavu bora, prevremenog starenja, nastanak bubuljica, dehidrataciju kože, opekotine, hiperpigmentacije i još mnogo toga. Baš iz ovih razloga, SPF faktor mora biti neizostavna komponenta Vaše rutine.

Ukoliko niste ljubitelj eksperimentisanja i kupovnih krema zbog Vaše osetljive i teško prilagodljive kože - možete pokušati sa nekim od prirodnih ulja iz našeg asortimana - ulje koštice maline se ističe kao jedno od jačih zaštita od sunca, koje slobodno možete nanositi na kožu lica, gde pored zaštite od sunčevih zraka hrani kožu vitaminom E, obnavlja ćelije kože, daje joj sjaj i elastičnost i štiti od slobodnih radikala. Pored ulja koštice maline, delotvorno su se pokazali i ulje makadamije, shea butter, ulje bademaulje jojobe i maslinovo ulje.

Sledeća važna komponenta na listi dnevne rutine kože lica - jeste hidratacija! Nikada ne smišljajte izgovor kako bi izbegli ovaj korak. Za početak, hajde da govorimo o mitovima vezanim za hidrataciju kože:

• Ukoliko mislite da je dovoljan unos tečnosti jedini i dovoljan vid hidratacije - varate se. Dovoljan unos tečnosti je jako važan, ali nije jedini.
• Imate masnu ili kombinovanu kožu i vodite se mišlju da hidrantne kreme mogu samo da zamaste Vašu uveliko masnu kožu? Sigurno niste znali da upravo dehidratacija uzrokuje pojačano lučenje sebuma, zbog čega koža može biti zahvaćena mnoštvom bubuljica.
• Ne verujete u to da će hidratacija poboljšati stanje kože, učiniti je sjajnijom, elastičnijom i da će sprečiti pojavu bora?

Ne brinite, niste jedini koji ovo misle i baš iz tog razloga smo tu da Vam pomognemo!

Prvo, ukoliko ne hidrirate Vašu kožu redovno, ona će postati sklona različitim iritacijama, perutaće se, a bore će uživati u svom razvijanju na suvoj koži. Neophodno je zaštiti kožnu barijeru (sloj kože koji je zadužen za zaštitu od spoljašnjih uticaja) i hidratacijom podstaći obnavljanje ćelija kože. Dakle, ono što smo naučili jeste da je unos tečnosti važan, ali i da je hidratacija kože uz pomoć proizvoda koji su za to zaduženi takodje bitna. Kako ne bi mnogo tražili, u nastavku ćemo Vam preporučiti neke od naših proizvoda za hidrataciju kojima ćete se uvek rado vraćati!

Pre svega, pored divnog mirisa, kokosovo ulje je odličan hidratant, ali Vam možda zasmeta izrazito masan film koji za sobom ostavlja. Ovo ne umanjuje njegovu delotvornost, ali se preporučuje korišćenje pred spavanje, kako bi se osećali prijatnije. Neka od takođe delotvornih ulja su marakuja, seme grožđa, arganovo ulje i jojoba. Takođe, ukoliko niste ljubitelj ulja, u našem asortimanu možete pronaći kreme na bazi istoimenih ulja, namenjeni za sve tipove kože lica, ali i tela.

Sledeća greška koju pripadnice lepšeg pola često prave jeste ideja o tome da nije važno koju šminku koriste i da osetljivost lica i pojava akni sigurno nisu prouzrokovane šminkom koja ne odgovara Vašem licu. Ako ste pobornik ovog mišljenja - moramo Vas razuveriti! Šminka je itekako važna! Preporučujemo da se fokusirate na sastav šminke gde ćete potražiti natpis "nekomedogeno", što bi značilo da je sastav prilagođen osetljivoj koži i da ne uzrokuje nastanak bubuljica.

Sledeća široko rasprostranjena zabluda vezana za negu kože je da ukoliko legnete da spavate sa šminkom, ništa se neće dogoditi, štaviše da ćete olakšati sebi sutrašnje spremanje jer ćete utrošiti manje vremena. Veliko NE! Nepravilo skidanje šminke ili preskakanje uklanjanja iste može imati fatalne posledice po Vaše lice. Pre svega, Vašoj koži je neophodno da diše. Neuklanjanjem nečistoća sa lica zapušavate pore, gomilate bakterije na površini kože što dovodi do stvaranja mitisera i akni. Pored toga, vrlo lako možete pospešiti pojavu bora oko očiju, usana i na čelu za čije će uklanjanje trebati dosta truda. Ukoliko ste pak ovu činjenicu kasno saznali, preporučujemo kremu sa hijaluronom iz našeg asortimana, koja će raditi na uklanjanju bora, zatezanju, sjaju i elastičnosti Vašeg lica.

Sa druge strane, ukoliko ste svesni značaja pravilnog i temeljnog uklanjanja šminke sa lica i potreban Vam je preparat bez alkohola koji nije agresivan i iritirajuć, preporučujemo Vam 100% prirodnu Ružinu vodicu iz našeg asortimana koja će nežno ukloniti nečistoće nakon čega je potrebno samo umiti se toplom vodom i naneti hidrantnu kremu i spremni ste za spavanje!Komentari

Ostavite komentar