SHEA BUTER RAFINISANI Pogledaj veće

SHEA BUTER RAFINISANI


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Shea maslac ili karite maslac je prirodna biljna mast dobijena iz ploda shea drveta (Butyrospermum parkii) koje raste u predelu zapadne Afrike. Shea butter se ekstrahuje iz zrna koje sadrži 50% čvrste masti.

Više informacija

250,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

Shea butter

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)

Shea maslac ili karite maslac je prirodna biljna mast dobijena iz ploda shea drveta (Butyrospermum parkii), koje raste u predelu zapadne Afrike. Shea butter se ekstrahuje iz zrna, koje sadrži 50% čvrste masti. Sastav ovog maslaca je veoma interesantan, jer nije toliko bogat danas popularnim polinezasićenim masnim kiselinama (omega-6 i omega-3), već uglavnom sadrži  zasićene masne kiseline (stearinsku i palmitinsku) i nezasićenu oleinsku kiselinuUpravo taj uravnotežen odnos zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, čini shea maslac neizostavnim izradi modernih kozmetičkih preparata.

Stearinska kiselina daje shea maslacu njegovu karakterističnu teksturu i karakteristike topljenja, a oleinska je odličan omekšivač. Shea butter je jako okluzivno sredstvo, stvara fini film na koži koji sprečava gubitak vlage iz kože, a ujedno je i izuzetno hrani. Koža u svom metabolizmu može maksimalno da iskoristi molekule shea maslaca,za razliku od iskoristivosti klasičnih okluzivnih sredstava ( vazelina i parafina) kod kojih je to nemoguće. Osim masnih kiselina shea butter je veoma bogat vitaminima A i E, kao i proteinima i mineralima, koji mu daju veliki broj pozitivnih kozmetičkih svojstava.

Shea maslac duboko prodire u kožu, regeneriše  je, pa se koristiti kod tretmana strija i ožiljaka. Naročito je dobar za prevenciju strija tokom trudnoće. Preporučuje se i za regeneraciju ćelija zrele kože i ublažavanje bora (antiaging efekt). Djeluje protivupalno, pa pomaže kod raznih obolenja kože kao što su psorijaza, seboreja, ekcemi, i atopijski dermatitis. Isto tako pomaže kod zarastanja manjih rana, ogrebotina i opekotina, pa se koristi se i nakon brijanja ili depilacije. Koža ga dobro podnosi i ne izaziva nikakve alergijske reakcije. Zbog toga je shea maslac odličan izbor za negu osetljive dečje kože.

Nakon sunčanja može se koristiti za redovnu negu kože. Pomoći će oporavku suncem oštećene kože, pa će koža biti nahranjena i svilenkasto mekana. Popularno je i korišćenje shea maslaca kod izrade preparata za negu usana jer štiti od vetra i hladnoće, te čini usne mekanim. Čist shea maslac se preporučuje kod jako suve kože. Njime možete uspešno negovati laktove, ruke, zanoktice, pete i ostale suve delove tela. Za negu masne i mešovite,  koristi u kombinaciji sa drugim kozmetičkim sirovinama.Najčešće se kombinuje sa uljima bogatim gama-linolenskom kiselinom (noćurak i borago ulje). Može se koristiti i kao pakovanje za jako suvu, lomljivu i farbanu kosu.

Shea buter je prirodna biljna mast dobijena iz ploda shea drveta pod nazivom Butyrospermum parkii, koje nam dolazi iz zapadne Afrike. Shea butter se ekstrahuje iz zrna koje sadrži 50% čvrste masti. Delovi ovog drveta od davnina su poznati po svojim antiinflamatornim svojstvima i moći ublažavanja bolova, kao i odstranjivanju zdravstvenih problema poput čireva, začepljenih nozdrva i što je najvažnije - kožnih problema.

Nemoguće je da nikada niste čuli za shea buter ako ste makar jednom prošli kroz prodavnicu sa policom na kojoj su stajali proizvodi za hidrataciju kože. Shea buter je jedno od najpoznatijih sredstva za hidrataciju i negu suve kože. U nastavku možete videti beke od benefita ovog butera.

1. HIDRIRA KOŽU

Shea buter se nalazi u velikom broju krema i losiona zbog emolijentnog dejstva koje poseduje. Ono umešava i dubinski hidrira kožu. Shea buter sadrži i nekoliko vrsta masnih kiselina uključujući lineolnu, oleinsku, palmitinsku i stearinsku kiselinu, koje poboljšavaju jačaju kožnu barijeru, ali je takođe štiti od spoljašnjih faktora i slobodnih radikala kojima smo svakodnevno okruženi.

Ukoliko je Vaša koža osetljiva i iritabilna, shea buter je odlična opcija za Vas. Ovo jedinjenje nežno će negovati Vašu kožu i svojim sastavom pružiti sve što joj je potrebno. U velikom broju slučajeva, shea buter se koristi kod psorijaze, ekcema i opekotina uzrokovanih sunčevim zracima.

2. UBRZAVANJE PROCESA ZARASTANJA RANA I POVLAČENJA OŽILJAKA

S obzirom na visok nivo masnih kiselina, shea buter se često nalazi u proizvodima za zarastanje ožiljaka, jer omekšavaju ožiljačno tkivo i ubrzavaju proces njihovog povlačenja. Istraživanja su dokazala da je shea buter efikasan u sprečavanju nastanka keloida (ožiljaka izdignutih iznad površine kože crvene boje).

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji