Smanjena cena! MASLINOVO ULJE EXTRA VIRGINE HLADNO CEDJENO Pogledaj veće

MASLINOVO ULJE EXTRA VIRGINE HLADNO CEDJENO


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Litarsko pakovanje je u staklenoj ambalaži, a 50ml i 500ml u PET ambalaži.

Kozmetičko biljno ulje, dobijeno specijalnim procesom proizvodnje, kako bi se njegova primena u kozmetičkim preparatima maksimalno iskoristila. Poboljšanje fizičkih karakteristika ovog ulja, ogleda se pre svega u minimalnim količinama boje i mirisa.

Više informacija

95,00 rsd sa PDV20%

100,00 rsd sa PDV20%

-5%

*HAPPY NEW YEAR 2024*
*HAPPY NEW YEAR 2024*
*HAPPY NEW YEAR 2024*
Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

MASLINA ULJE

Kozmetičko biljno ulje, dobijeno specijalnim procesom proizvodnje, kako bi se njegova primena u kozmetičkim preparatima maksimalno iskoristila. Poboljšanje fizičkih karakteristika ovog ulja, ogleda se pre svega u minimalnim količinama boje i mirisa, što mu pruža široku upotrebu u kozmetičkoj industriji. Dodatak prirodnog vitamin E, obezbeđuje ovom ulju veću stabilnost i čini ga otpornijim na užeglost.

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Maslinovo ulje se uglavnom sastoji od nezasićenih masnih kiselina. Ono što ovo ulje čini posebnim, je odnos ovih kiselina.Veći sadržaj oleinske kiseline (mononezasićena omega-9 masna kiselina) u odnosu na linolnu i linoleinsku, čini ovo ulje otpornijim na oksidaciju od drugih biljnih ulja. Maslinovo ulje je veoma bogato i vitaminima E i K, a sadržaj jednog od najmoćnijih antioksidansa HIDROKSITRIOZOLA, svrstava ovo ulje u vrh supstanci neophodnih za izradu kvalitetnih kozmetičkih preparata. Ono što je još značajno, za prirodnu negu naše kože, je prisustvo supstance  SKVALAN. SKVALAN  je  hidrogenizovana verzija endogenog lipida SKAVALENA-koji se nalazi u satavu  ljudskog sebuma, pa je samim tim i primena maslinovog ulja za negu kože neizostavna.

DEJSTVO:

  • Koža

Maslinovo ulje dubinski hidrira kožu. Pruža joj prirodnu zaštitu, od štetnih spoljašnih uticaja sunca, zagađenog vazduha, kao i ostalih modernih ekoloških zagađnja.  Zbog  snažnog antioksidacionog dejstva, maslinovo ulje omogućava efikasnu regeneraciju kože, usporavajući njeno starenje. Osnovno dejstvo maslinovog ulja na kožu je da je čini mekom i elastičnom, odlaže njeno starenje i nastanak bora, štiteći je pri tome od iritacije izazavane preteranim izlaganjem štetnim  sunčevim zracima. Jednom rečju, maslinovo ulje i pravi melem za našu kožu.

  • Kosa

Kada je reč o dejstvu maslinovog ulja na kosu i kožu glave, ono ide u dva pravca. Dubinski hrani kožu glave čime jača koren kose, i podstiče njen rast. Takođe hidrira kožu glave, čime kontroliše pojavu peruti. Posle tretmana maslinovim uljem, kosa postaje glatka, sjajna i zdrava. 

UPOTREBA:

Maslinovo ulje se vekovima koristi u izradi raznih kozmetičkih preparata za negu tela. I danas je satstavni deo raznih krema za lice, preparata za sunčanje, mleka za za skidanje šminke i negu tela, tretmana za negu kose... Njegova primena je neizbežna, pre svega u preparatima za suvu i oštećenu kožu.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji