Novo NATRIJUM GLUKONAT - SODIUM GLUCONATE Pogledaj veće

NATRIJUM GLUKONAT - SODIUM GLUCONATE


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Natrijum glukonat je natrijumova so glukonske kiseline, dobijena fermentacijom glukoze. Odličan je prirodni helator za jone gvožđa i bakra, odlična alternativa Tetrasodium EDTA i Tetrasodium Etidronatu.

Više informacija

120,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Natrijum glukonat je odličan helator prirodnog porekla i potpuno biorazgradiv. Formira stabilne helate sa različitim metalima, posebno u alkalnim rastvorima, pa je stoga posebno pogodan za proizvodnju ručno rađenog sapuna.

Natrijum glukonat je natrijumova so glukonske kiseline, dobijena fermentacijom glukoze. odličan je prirodni helator za jone gvožđa i bakra, odlična alternativa Tetrasodium EDTA i Tetrasodium Etidronatu i za razliku od poslednjeg, potpuno je biorazgradiv.

Posebno je efikasan kod alkalnog pH, ali već deluje kao helator pri pH>4,5, pa se može koristiti kao helator kozmetičkih preparata što ga čini stabilnijim i štiti od promene boje i užeglosti ulja i putera. Pored helatnog dejstva, natrijum glukonat ima dobra hidratantna svojstva za kožu.

Natrijum glukonat se može koristiti kao helator i stabilizator u bilo kom kozmetičkom preparatu na bazi vode, ali je posebno pogodan za ručno rađeni sapun, jer je prirodna i biorazgradiva alternativa tradicionalnim helatorima sa jakim uticajem na životnu sredinu.

Može se uvesti u različite vrste proizvoda:

  • Kreme za lice i telo
  • Šamponi i deterdženti
  • Balzami
  • Proizvodi za decu
  • Sapuni

Preporučeni procenat upotrebe:

  • kao helator: od 0,2 do 0,3%
  • kao hidratator:> 3%.
  • Natrijum glukonat je rastvorljiv u vodi i nije osetljiv na visoke temperature (vodeni rastvori natrijum glukonata su otporni na oksidaciju i redukciju, čak i na visokim temperaturama). Lako se rastvara u vodenom rastvoru. Kao helator je aktivan počevši od pH> 4,5, posebno efikasan u osnovnom okruženju.

Budući da je so, može ometati želiranje karbopola i drugih polimera osetljivih na elektrolite.

Natrijum glukonat je oblik soli glukonske kiseline, koji je proizveden iz šećera glukoze. Natrijum glukonat koji se koristi za kozmetičke proizvode je sintetičkog porekla. On na našu kožu deluje kao humektant, što znači da je njegova glavna uloga hidratacija kože i pomoć pri zadržavanju vlage. Takođe, on može delovati kao helatni agens, čime pomaže povezivanje sa metalnim jonima (pogotovo gvožđe i bakar) kako bi poboljšao stabilnost drugih sastojaka i sprečio njihovo kvarenje.

11 sličnih proizvoda u istoj kategoriji