MASLAČAK KOREN Pogledaj veće

MASLAČAK KOREN


Novo

Maslačak (Taraxacum officinale) je trajna zeljasta biljka, široko rasprostranjena. Koren je osovinski, uglavnom nerazgranat, izrazito braon ili crno braon boje.

Više informacija

450,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Maslačak (Taraxacum officinale) je trajna zeljasta biljka, široko rasprostranjena. Koren je osovinski, uglavnom nerazgranat, izrazito braon ili crno braon boje. Dostiže dužinu od oko pola metra. Zahvaljujući ovakvom korenu, ova biljka je tolerantna na različite uslove sredine. Koren ima blag miris i slatkast ukus. Unutrašnjost osušenog korena maslačka je žućkasta, veoma porozna i bez srži.


Koren maslačka sadrži inulin koji je prirodni polisaharid, lutein, miristinsku kiselinu, holin. Bogat je bioaktivnim komponentama kao što su seskviterpenski laktoni, taraksasterol, tarakserol, beta sitosterol i hlorogena kiselina, koji imaju niz korisnih svojstava, kao što su antiinflamatorno, antioksidativno, antireumatsko i antihiperglikemijsko.


Listovi su prizemni, jake zelene boje i nazubljeni. Cvetovi su jarko žute boje. Posle sazrevanja cvetovi daju lagano, karakteristično seme bele boje. Čitava biljka sadrži mlečni sok, emulziju belančevina i smole.


Maslačak je važan izvor vitamina A, C, E, K i B, minerala, natrijuma, bakra, cinka, magnezijuma i mangana. Koren maslačka zajedno sa ostalim delovima maslačka može da se koristi u losionima za čišćenje lica, sredstvima za negu kose i kremama za problematičnu kožu.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

14 sličnih proizvoda u istoj kategoriji