Smanjena cena!
** AKCIJA ** -5% NA SVE + BESPLATNA DOSTAVA > 5990 RSD *PROLEĆNA AKCIJA* -%
GLINA KAOLIN Pogledaj veće

GLINA KAOLIN


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Kaolinska glina, poznata i pod nazivom porculanska glina ili bela glina, potiče iz Kine gde se vekovima koristila za izradu proizvoda od porcelana. Kaolinska glina je najnežnija glina, koja se često može pronaći u kozmetičkim proizvodima, kao što su maske za lice, paste za zube i šamponi i balzami za kosu.

Više informacija

95,00 rsd sa PDV20%

100,00 rsd sa PDV20%

-5%

*PROLEĆNA AKCIJA* -%
*PROLEĆNA AKCIJA* -%
*PROLEĆNA AKCIJA* -%
Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

1. KAOLINSKA GLINA I SUVA KOŽA

U slučaju suve kože, kaolinska glina može pružiti podršku i nahraniti kožu, s tim da se nipošto ne sme dugo držati na koži lica, jer postoji mogućnost dodatnog isušuvanja.

NAPOMENA: Pre upotrebe na većoj površini kože, obavezno testirati na nadlaktici i proveriti toleranciju organizma na proizvod.

2. MASNA I AKNOZNA KOŽA

Kaolin apsorbuje sebum i sprečava začepljenje pora, zbog čega se smatra odličnom opcijom protiv masne i aknozne kože. On izvlači nečistoće i toksine iz pora, a ujedno ih i sužava, sprečavajući dalji nastanak akni.

3. UMIRUJE KOŽU

Ukoliko Vam se na koži pojavilo crvenilo ili imate ujed nekog insekta, kaolinska glina može pomoći usled svojih blagih umirujućih osobina.

Kaolinska glina ima pregršt prednosti usled svog sjajnog sastava. Ona nudi blage antiinflamatorne, antibakterijske i lekovite prednosti, zbog čega se pored aknoznih i suvih stanja kože, može koristiti i za osipe i ekceme. Takođe, s obzirom da je meka i nežna u odnosu na druge vrste gline, može se koristiti i kao piling za kožu.

Kaolinska glina, poznata i pod nazivom porculanska glina ili bela glina, potiče iz Kine gde se vekovima koristila za izradu proizvoda od porcelana. Kaolinska glina je najnežnija glina, koja se često može pronaći u kozmetičkim proizvodima, kao što su maske za lice, paste za zube i šamponi i balzami za kosu. Obično je bele boje, ali se često može pronaći u roze ili zelenkastoj boji. Kaolinska glina ima neutraulnu pH vrednost, zbog čega se preporučuje za tretiranje masne i aknozne kože, ali i suve kože.

14 sličnih proizvoda u istoj kategoriji