AkcijaPORUČIVANJEM NAJMANJE 7 ETARSKIH, MIRISNIH ILI PARFEMSKIH ULJA = BESPLATNA DOSTAVA!
Etarsko ulje Eukaliptus Pogledaj veće

Etarsko ulje Eukaliptus


Novo

Etarsko ulje Eukaliptusa dobija se iz listova drveta eukaliptusa koje je poteklo iz Australije, nakon čega se njegovo uzgajanje zbog brojnih pozitivnih efekata proširilo i na ostatak sveta. Drvo je izrazito visoko, može narasti i do 50m visine. Ovo ulje odlikuje mint-ljutkasti, prijatan miris.

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE EUKALIPTUSA

(Eucalyptus globulus essential oil)

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Etarska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado itd.) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etarsko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

  • KARAKTERISTIKE:
  • Biljka: Eucalyptus globulus
  • Miris: prodorno svež, balzamičan, osvežavajući
  • Način dobijanja ulja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: list
  • Glavni sastojci: 1.8 - cineol, alfa-pinen, limonen, p-cimen

DEJSTVO:

Etarsko ulje eukaliptusa pročišćava prostor, budi snagu i jača energiju. Jača osećaj samopouzdanja i daje hrabrost za suočavanje s problemima. Ublažava tegobe koje prate infekcije grla i glavobolje koje prate upale sinusa. Izuzetno osvežava  prostorije i odbija insekte.

UPOTREBA:

Etarsko ulje eukaliptusa umiruje reumatske bolove i bolove preforsiranih mišića i upaljenih tetiva. Takođe, se koristi kod reumatoidnog artritisa, gde pomaže uklanjanju toksina iz zglobova. Preporučuje se utrljavanje uljane mješavine na problematične delova tela. Etarsko ulje eukaliptusa delotvorno je i protiv karijesa, upale desni i drugih infekcija usne duplje. Zato je aktivni sastojak pasta za zube, vodica za osvežavanje daha i drugih dentalnih higijenskih proizvoda. Jako je dobro za tretiranje masne kože i vlasišta. Koristi se i kod infekcija disajnih puteva. Ublažava simptome gripa, smanjuje viskozitet sluzi, pa olakšava iskašljavanje. Odličan je lipolitik (deluje na potkožno masno tkivo) pa se koristi u kozmetičkim preparatima za tretiranja celulita. Dejstvo mu se povećava u kombinaciji sa etarskim uljem čajnog drveta, a odlično se kombinuje i sa etarskim uljima lavande, limuna i bora. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...)

UPOZORENJE:

Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

Etarsko ulje Eukaliptusa dobija se iz listova drveta eukaliptusa koje je poteklo iz Australije, nakon čega se njegovo uzgajanje zbog brojnih pozitivnih efekata proširilo i na ostatak sveta. Drvo je izrazito visoko, može narasti i do 50m visine. Ovo ulje odlikuje mint mint-ljutkasti, prijatan miris.

Ovo ulje ima zapanjujuće široko polje primene. Ono otvara disajne puteve, odlično je u aromaterapiji i zbog svoje visoke moći čišćenja, odlično za lice, čišćenje raznih površina i vazduha. Takodje, ima umirujuće dejstvo, ali i neguje oralno zdravlje u vidu vodice za ispiranje usta.

1. ČIŠĆENJE RADNIH POVRŠINA

Umesto različitih neispitanih hemikalija koje se nalaze u sredstvima za čišćenje prostora, možete sami napraviti svoj čistač vrlo jednostavno. U posudu sa pumpicom za prskanje, sipajte deset kapi esencijalnog ulja eukaliptusa u kombinaciji sa još nekim esencijalnim uljem sa kojim se dobro meša (ulje narandže) i dodajte 1/4 šolje sirćeta. Protresite bočicu i spremno je za korišćenje!

2. UMIRUJUĆE TUŠIRANJE

U toku tuširanja ispod mlaza tuša sipajte nekoliko kapi esencijalnog ulja eukaliptusa. Para iz vode će raspršiti miris kao prirodni difuzor, a Vi ćete se osećati rasterećeno i prijatno.

3. REVITALIZACIJA KOŽE

Zašto da svojoj koži ne priuštite kraljevski tretman kakav zaslužujete? Potrebno je da sipate jednu kap ulja eukaliptusa u kremu ili mleko za telo koje inače koristite i uverićete se u njegovu sjajnu moć hidratacije.

4. AROMATERAPIJA

Sigurni smo da uživate u masažama i da jedva čekate da sebi pružite takav ugođaj. Ukoliko niste do sada, obavezno probajte ulje eukaliptusa u kombinaciji sa uljem za masažu. Otvoriće Vaše disajne puteve, opustiće Vas i stvoriti divnu atmosferu.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji