ETARSKO ULJE VETIVER Pogledaj veće

ETARSKO ULJE VETIVER


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Vetiver ne razočarava u svom aromatičnom profilu sa svojom slatkom, drvenastom i zemljanom aromom. Odlično se kombinuje sa drugim etarskim uljima kao što su crni biber, lavanda i neroli. Njegove komponente čine divan miris. Vetiver je parna destilacija iz korena određene trave.

Više informacija

750,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

Etarsko ulje vetivera dobija se procesom ekstrakcije iz višegodišnje trave zvane Vetiveria zizanioides, koja je poreklom iz delova indijskog potkontinenta. Ovo etarsko ulje odlikuje zemljani, slatkasti, drvenast, citrusni i osvežavajući miris koji je sličan esencijalnom ulju pačulija. Korenje i sama biljka vetiveria poznata je vekovima unazad po širokoj upotrebi u tradicionalnoj medicini. Zaslugu za njenu lekovitost i prijatan miris preuzimaju molekuli pod nazivom seskviterpeni, koji se mogu pohvaliti snažnim antioksidativnim, neuroprotektivnim, antiage starenja, sedativnim, diuretičkim i rashladnim efektima na Vaše telo.

1. POBOLJŠAVA KVALITET SNA

Kvalitet našeg sna utiče na mnoga životna polja, kao što su raspoloženje, svest, bolesti, itd. Većina ljudi se u životu susretne sa poteškoćama prilikom sna, a esencijalno ulje vetivera je pravi proizvod kome se možete obratiti. Osim što poboljšava kvalitet sna, ono reguliše hrkanje i smanjuje glavobolje. Najbolji način za postizanje željenih rezultata uz pomoć ulja vetivera, jeste difuzovanje ulja širom prostorije.

2. REGULIŠE ADHD

Poremećaj nedostatka pažnje i hiperaktivnosti (ADHD) je jedan od najčešćih poremećaja medju decom i mladima u današnje vreme. Sprovedena je studija kojom je potvrdjen pozitivan uticaj esencijalnog ulja vetivera na kogniciju i pažnju kod dece, tako što stimuliše odredjene delove mozga koji su odgovorni za to.

3. MOĆAN INSEKTICID

Insekti su noćna mora svih nas, a pogotovo kada su odgovorni za štetu na našem nameštaju ili knjigama u polici. Srećom, tu je esencijalno ulje vetivera koje će, verovali ili ne, samo svojim prisustvo regulisati ovaj problem. Ukoliko je prostorija mala, možete ostaviti otvorenu bočicu ulja vetivera, a ona će insekte držati podalje od Vaših stvari. Pored toga, ulje možete naneti na predmete koje su na udaru insekata.

4. NEGA KOŽE I KOZMETIČKI PROIZVODI

Eterično ulje vetivera ima rešenje za gotovo sve vaše probleme sa kožom- bilo da su u pitanju bubuljice, aknozna koža, ožiljci, neujednačen ton kože, bore ili čak infekcija kože- ulje vetivera je tu da se pobrine za sve! Vetiver može regulisati nivo melanina u ćelijama Vaše kože zbog svoje antioksidativne aktivnosti, i zbog toga može regulisati hiperpigmentaciju kože. Usled širokog spektra benefita koje poseduje ovo sjajno ulje, u velikom broju slučajeva je korišćeno u kozmetičkim proizvodima, ali i u mirisnoj industriji zbog očaravajućeg mirisa.

14 sličnih proizvoda u istoj kategoriji