** AKCIJA ** BESPLATNA DOSTAVA NA CELOM SHOPU UZ PORUČIVANJE 3x50ml ili 10x10ml BILO KOG ETARSKOG ULJA
ETARSKO ULJE NEROLI Pogledaj veće

ETARSKO ULJE NEROLI


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Eterično ulje Nerolija dobija se iz cveta drveta gorke pomorandže. Odlikuje ga prepoznatljiv, osvežavajuć, sladak, cvetni miris. Ovo ulje svoj naziv je dobilo po princezi Nerole (Italija), koja ga je dugi niz godina koristila zbog prelepog mirisa.

Više informacija

340,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

Eterično ulje Nerolija dobija se iz cveta drveta gorke pomorandže. Odlikuje ga prepoznatljiv, osvežavajuć, sladak, cvetni miris. Ovo ulje svoj naziv je dobilo po princezi Nerole (Italija), koja ga je dugi niz godina koristila zbog prelepog mirisa.

Ulje cveta gorke pomorandže može se koristiti na različite načine, a istraživanjima je dokazano da je efikasno pri opuštanju, anksioznosti i da doprinosi opštom blagostanju. Takođe, može se primeniti i lokalno na koži kada su u pitanju fleke od bubuljica ili nekih drugih ožiljaka, kao i za umirivanje upaljene kože.

Pored toga što je ovo eterično ulje jedno od najčešće korišćenih cvetnih ulja u parfimerijama, ne možemo zanemariti ostale sjajne benefite ovog ulja.

Inhalacijom ovim uljem možemo regulisati krvni pritisak, pozitivno uticati na simptome menopauze, smanjiti anksioznost, a jednim istraživanjem ustanovljeno je da je veliki pomoćnik prilikom kontrakcija na porođaju - žene su udisale ulje Nerolija sa gaze, što je smanjilo bol, strah i anksioznost tokom porođaja. Udisanjem Nerolija oslobađamo serotonin (hormon sreće) i smanjujemo nivo kortizola (hormona stresa).

Pored toga, osobe sa osetljivom, upaljenom i aknoznom kožom često se odlučuju za korišćenje ovog ulja, jer je odličan u borbi protiv upala na koži.

*Zanimljivost vezana za ulje Nerolija jeste spekulacija da je baš ovo ulje jedan od sastojaka čuvenog napitka Coca-Cola.

Svojom širokom primenom i sjajnim mirisom, ulje Nerolija nas prosto ostavlja bez daha. Evo nekih sjajnih načina da ulje cveta gorke pomorandže koristimo na najbolji način.

1. BLISTAVA KOŽA

Ukoliko ste primetili da Vam koža deluje umorno i da nema sjaj, evo načina da to promenite. Parče vate pokvasite vodom, a zatim na njega dodajte kap ulja Nerolija. Pređite preko celog lica ujutru i uveče i ubrzo ćete videti zašto je ovo ulje fantastično!

2. OTVORITE PORE PRED KUĆNI TRETMAN LICA

Svi znamo da je neophodno otvoriti pore kako bi tretmanom izvukli sve nečistoće koje su se kroz protekli period nakupile. U četiri čaše vruće vode koje ste sipali u posudu, dodaćete nekoliko kapi ulja. Nagnućete se iznad posude i glavu prekriti peškirom kako bi para išla u pravcu Vaše kože, a ne spolja. Ovaj postupak traje 10 do 15 minuta.

3. OSVEŽAVANJE PROSTORA

Ukoliko volite slatkasti miris koji ovo eterično ulje pruža, preporučujemo sipanje nekoliko kapi u difuzor koji će ovaj divan miris raširiti po celoj prostoriji.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji