Etarsko ulje Čajno drvo Pogledaj veće

Etarsko ulje Čajno drvo


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Etarsko ulje čajnog drveta  deluje umirujuće, pomaže kod nervoze i stanja šoka. Olakšava rešavanje potisnutih trauma i emocija. Pruža osjećaj snage i olakšava donošenje odluka. Olakšava iskašljavanje i pomaže kod prehlade, gripa i bronhitisa. Ima zadivljujuću snagu u suzbijanju infekcija. Snažno je sredstvo protiv virusa, bakterija i gljivica.

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE ČAJNOG DRVETA

(Melaleuca alternifolia essential oil)                                                     

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Melaleuca alternifolia L.
  • Miris: oštar i prodoran
  • Način dobijanja ulja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: list
  • Glavni sastojci: terpinen 4-ol, gama terpinen, alfa terpinen, paracimen

DEJSTVO:

Etarsko ulje čajnog drveta  deluje umirujuće, pomaže kod nervoze i stanja šoka. Olakšava rešavanje potisnutih trauma i emocija. Pruža osećaj snage i olakšava donošenje odluka. Olakšava iskašljavanje i pomaže kod prehlade, gripa i bronhitisa. Ima zadivljujuću snagu u suzbijanju infekcija. Snažno je sredstvo protiv virusa, bakterija i gljivica.

UPOTREBA:

Etarsko ulje čajnog drveta je jednan je od najmoćnijih biljnih antiseptika. U kozmetičke svrhe, njegova primena na koži je višestruka. Čest je sastojak rastvora za ispiranje desni i usne duplje, kao i preparata za negu kose i protiv vašiju. Primjenuje se kod infekcija usne šupljine, akni, herpesa, peruti, opekotina (i od sunca), osipa, inficiranih rana, gljivica, čireva, ujeda insekata, bradavica... Pomaže i u borbi protiv bronhitisa i laringitisa, kao i kod astme i bolova u grlu. Takođe je veoma efikasno kod reume i bolova u mišićima. Dobro se meša sa etarskim uljima lavande, ruzmarina i citrusnim uljima. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...). Može se koristiti i kao prirodni repelent. Odbija ne samo komarce nego i vaši, mrave i mnoge druge insekte.

UPOZORENJE:

Pravilnom upotrebom etarskog ulja čajnog drveta, ne javljaju se nikakve štetne posledice, ali se ne preporučuje u trudnoći i deci do 6 godina. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

 

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji