MAGNEZIJUM HLORID Pogledaj veće

MAGNEZIJUM HLORID


Novo

Magnezijum hlorid je nusproizvod proizvodnje kuhinjske soli i neorganski mineral sa esencijalnim elementima u tragovima. Ima višestruko blagotvorno dejstvo na kožu, kao što su hidratacija, umirivanje i antimikrobno dejstvo. S obzirom da se koristi u preradi hrane kao koagulator, magnezijum hlorid je bezbedan sastojak za negu kože.

Više informacija

600,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Magnezijum hlorid je neorgansko hemijsko jedinjenje, koje se ubraja u najznačajnije soli magnezijuma.

Osobine: Bezbojni kristali, veoma dobro se rastvara u vodi, temperatura topljenja je 714 stepeni, a temperatura ključanja 1412 stepeni.

U kozmetici i proizvodima za ličnu negu, koristi se u formulacijama različitih tipova proizvoda uključujući i proizvode za bebe, za kupanje, sapune i deterdžente, losione za telo i ruke, proizvode za čišćenje, šminku za oči i proizvode za negu kose.

Magnezijum hlorid je nusproizvod proizvodnje kuhinjske soli i neorganski mineral sa esencijalnim elementima u tragovima. Ima višestruko blagotvorno dejstvo na kožu, kao što su hidratacija, umirivanje i antimikrobno dejstvo. S obzirom da se koristi u preradi hrane kao koagulator, magnezijum hlorid je bezbedan sastojak za negu kože koji se od davnina koristio za kupanje i u tretmanima za neka stanja kože, kao što su atopijski dermatitis, suvoća i hrapavost.

U savremenim preparatima za negu kože ostavlja slične efekte, smanjujući crvenilo i transdermalni gubitak vode i poboljšavajući propusnost i teksturu kože. U kiselim uslovima (niska pH) magnezijum hlorid deluje kao antiseptik. Pored toga, stabilizuje emulzije i nanočestice, sprečavajući taloženje i štiteći nestabilne sastojke u formuli. Zahvaljujući svom bezbednom, funkcionalnom i blagotvornom dejstvu, koristi se u pilinzima, inovativnim peptidnim kompleksima i proizvodima za osetljivu kožu.

Koristi se zgušnjavanje kozmetičkih formulacija i povećanje njihovog viskoziteta. Takođe, ima jedinstvena svojstva prodiranja u krvotok kroz kožu. Ovaj efekat se koristi u proizvodnji suplemenata magnezijuma u obliku rastvora, sprejeva i ulja za telo. Kada se apsorbuje kroz kožu, magnezijum jača kosti i pomaže u borbi protiv osteoporoze.

Trenutno najčešći preparat na kozmetičkom tržištu koje sadrži ovo jedinjenje je so za kupanje. Velika prednost korišćenja ove vrste tretmana kod kuće je istovremeno dopunjavanje nedostataka magnezijuma i ubrzanje regeneracije tela.

Magnezijum hlorid je bezbedna supstanca dizajnirana za upotrebu u kozmetičkim preparatima. Ne postoje specifična, šire opisana ograničenja za upotrebu ovog jedinjenja kao sastojka u kozmetičkim formulacijama. Kada se dodaje u visokim koncentracijama suplementima u obliku rastvora, magnezijum hlorid se ne preporučuje osobama sa bolestima štitne žlezde. Nije primećen negativan uticaj magnezijum hlorida na životnu sredinu.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

14 sličnih proizvoda u istoj kategoriji