Smanjena cena! MAGNEZIJUM HLORID Pogledaj veće

MAGNEZIJUM HLORID


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Magnezijum hlorid je nusproizvod proizvodnje kuhinjske soli i neorganski mineral sa esencijalnim elementima u tragovima. Ima višestruko blagotvorno dejstvo na kožu, kao što su hidratacija, umirivanje i antimikrobno dejstvo. S obzirom da se koristi u preradi hrane kao koagulator, magnezijum hlorid je bezbedan sastojak za negu kože.

Više informacija

570,00 rsd sa PDV20%

600,00 rsd sa PDV20%

-5%

*HAPPY NEW YEAR 2024*
Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Magnezijum hlorid je neorgansko hemijsko jedinjenje, koje se ubraja u najznačajnije soli magnezijuma.

Osobine: Bezbojni kristali, veoma dobro se rastvara u vodi, temperatura topljenja je 714 stepeni, a temperatura ključanja 1412 stepeni.

U kozmetici i proizvodima za ličnu negu, koristi se u formulacijama različitih tipova proizvoda uključujući i proizvode za bebe, za kupanje, sapune i deterdžente, losione za telo i ruke, proizvode za čišćenje, šminku za oči i proizvode za negu kose.

Magnezijum hlorid je nusproizvod proizvodnje kuhinjske soli i neorganski mineral sa esencijalnim elementima u tragovima. Ima višestruko blagotvorno dejstvo na kožu, kao što su hidratacija, umirivanje i antimikrobno dejstvo. S obzirom da se koristi u preradi hrane kao koagulator, magnezijum hlorid je bezbedan sastojak za negu kože koji se od davnina koristio za kupanje i u tretmanima za neka stanja kože, kao što su atopijski dermatitis, suvoća i hrapavost.

U savremenim preparatima za negu kože ostavlja slične efekte, smanjujući crvenilo i transdermalni gubitak vode i poboljšavajući propusnost i teksturu kože. U kiselim uslovima (niska pH) magnezijum hlorid deluje kao antiseptik. Pored toga, stabilizuje emulzije i nanočestice, sprečavajući taloženje i štiteći nestabilne sastojke u formuli. Zahvaljujući svom bezbednom, funkcionalnom i blagotvornom dejstvu, koristi se u pilinzima, inovativnim peptidnim kompleksima i proizvodima za osetljivu kožu.

Koristi se zgušnjavanje kozmetičkih formulacija i povećanje njihovog viskoziteta. Takođe, ima jedinstvena svojstva prodiranja u krvotok kroz kožu. Ovaj efekat se koristi u proizvodnji suplemenata magnezijuma u obliku rastvora, sprejeva i ulja za telo. Kada se apsorbuje kroz kožu, magnezijum jača kosti i pomaže u borbi protiv osteoporoze.

Trenutno najčešći preparat na kozmetičkom tržištu koje sadrži ovo jedinjenje je so za kupanje. Velika prednost korišćenja ove vrste tretmana kod kuće je istovremeno dopunjavanje nedostataka magnezijuma i ubrzanje regeneracije tela.

Magnezijum hlorid je bezbedna supstanca dizajnirana za upotrebu u kozmetičkim preparatima. Ne postoje specifična, šire opisana ograničenja za upotrebu ovog jedinjenja kao sastojka u kozmetičkim formulacijama. Kada se dodaje u visokim koncentracijama suplementima u obliku rastvora, magnezijum hlorid se ne preporučuje osobama sa bolestima štitne žlezde. Nije primećen negativan uticaj magnezijum hlorida na životnu sredinu.

14 sličnih proizvoda u istoj kategoriji