Etarsko ulje Ravensara

Ravensara je vodenaste i retke konzistencije zbog čega je laka za mešanje i druge načine upotrebe. Uprkos brojnim pozitivnim svojstvima koje ovo ulje poseduje, Ravensara je nepravedno zapostavljena u široj populaciji. Bez obzira na to, u nastavku ćemo dati neke od korisnih saveta za upotrebu ovog fantastičnog ulja.


BORBA PROTIV PREHLADE

Poznato je da ovo ulje poseduje jako antibakterijsko, antimikrobno i antivirusno dejstvo, i baš iz tog razloga može nam pomoći u borbi protiv virusa koji napadaju naš organizam. Kada osetite da Vas hvata prehlada, napravite toplu kupku u koju ćete dodati nekoliko kapi ulja Ravensare.

POBOLJŠANJE STANJA KOŽE

S obzirom na pomenuto antivirusno dejstvo eteričnog ulja Ravensare, možemo pokušati poboljšanje stanja naše kože usled dehidriranosti, akni pa čak i čireva, tako što ćemo pratiti jednostavan recept. Napravićemo mešavinu ulja Ravensarekokosovog ulja i ulja čajevca. Ovu smesu možemo koristiti lokalno, direktnim aplikovanjem na mesta promenjenog stanja.

RAVENSARA KAO DIURETIK

Ukoliko želite da izbacite toksine iz Vašeg orgazma putem mokrenja, na zdrav način, ulje Ravensare Vam može pomoći. Ovo ulje će povećati učestalost mokrenja, pomoću čega će se iz tela izbaciti višak vode, soli i masnoća.

SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE POVRŠINA

Ravensara je jak dezinficijens koji može pomoći da naš dom zablista. Potrebno je samo dodati nekoliko kapi ulja u sredstva za čišćenje koja inače koristite i uverićete se u moć ovog ulja.

BRONHITIS KOD DECE

Ukoliko Vaše dete ima probleme sa bronhitisom, pokušajte sa sledećim receptom:
10 kapi Ravensare
8 kapi Čajevca
7 kapi Kamilice

Nakon što ste napravili ovu sjajnu mešavinu, koristite je tako što u difuzor ili posudu za inhalaciju stavite tri kapi proizvoda. Postupak se ponavlja najviše tri puta dnevno.

 

SAVET

Polje primene ovog ulja je veoma široko, a to nam govori i činjenica da na Madagaskaru kažu da "leči sve".
Najpoznatija je primena ovog ulja u kozmetičkim proizvodima, ali ne treba zanemariti njeno sjajno antibakterijsko, dezinfekcijsko i antiinflamatorno dejstvo, zbog čega je važan sastojak sredstava za čišćenje lica. Pored toga, odlično se pokazalo u borbi protiv bola u mišićima, kao i inhalacijama gde umiruje i "otvara um".

Ukoliko imate probleme sa gljivicamaulje Ravensare Vam može pomoći. Bilo da su u pitanju gljivice na noktima, koži, glavi ili nosu, Ravensara sprečava rast novih bakterija i ubija njihove spore.

* Sva naša ulja su isključivo za spoljnu upotrebu.


ravensera-etarsko-ulje.png



Komentari

Ostavite komentar