Balzam za uklanjanje šminke

Za pravljenje prirodnog balzama za uklanjanje šminke potrebno je da koristite nekoliko ključnih sastojaka koji su blagi za kožu, a efikasni u uklanjanju šminke.

Ovaj balzam će biti naročito koristan za uklanjanje vodootporne šminke, a istovremeno će nahraniti i hidrirati kožu. Evo jednog osnovnog recepta:

Sastojci:

Uputstvo za pravljenje:

  1. Pripremite sastojke: Izmerite sve sastojke prema navedenim količinama.

  2. Topite sastojke na pari: U manjoj šerpi sa vodom stavite staklenu ili metalnu posudu tako da dno ne dodiruje vodu (tehnika rada na pari). U posudu dodajte kokosovo uljeulje bademapčelinji vosak

  3. Mešajte dok se ne istopi: Grejte na srednjoj temperaturi dok se svi sastojci ne istope i ne spoje, povremeno mešajući.

  4. Dodajte etarsko ulje: Nakon što se sve istopi i spoji, sklonite sa vatre. Dodajte par kapi etarskog ulja po želji i dobro promešajte.

  5. Prespite u posudu: Dok je još toplo, smesu prespite u čistu, suvu posudu sa poklopcem. Možete koristiti staklenu teglu ili bilo koju drugu odgovarajuću posudu.

  6. Ostavite da se stvrdne: Ostavite balzam na sobnoj temperaturi ili u frižideru da se stvrdne.

Kako koristiti:

Uzmite malu količinu balzama (veličine graška) i nežno je umasirajte na suvu kožu lica, posebno na područja sa šminkom. Koristite prste ili meku krpicu za uklanjanje šminke. Nakon toga, lice operite svojim uobičajenim čistačem lica.

Ovaj prirodni balzam za uklanjanje šminke može se čuvati na sobnoj temperaturi ili u frižideru. Ako primetite bilo kakve promene u teksturi ili mirisu, bolje je napraviti novu seriju. Uvek testirajte proizvod na manjoj površini kože pre prvog korišćenja, da biste bili sigurni da ne reagujete na sastojke.Komentari

Ostavite komentar