KOLAGEN PRAH hidrolizovani Pogledaj veće

KOLOFONIJUM ZLATNI


Novo

Kolofonijum je prirodna smola koja se dobija pri destilaciji terpentinskog ulja iz balzama terpentina kao čvrsti ostatak. Na tržište dolazi u obliku grumenja različite žute i tamno-smeđe boje. Rastvara se u alkoholu, benzinu, terpentinu i jačim organskim rastvaračima.

Više informacija

100,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Kolofonijum je prirodna smola koja se dobija pri destilaciji terpentinskog ulja iz balzama terpentina kao čvrsti ostatak. Na tržište dolazi u obliku grumenja različite žute i tamno-smeđe boje. Rastvara se u alkoholu, benzinu, terpentinu i jačim organskim rastvaračima. Zbog tamnjenja i krtosti ima vrlo ograničenu primenu, pa se ne koristi za lakiranje. Najčešće se koristi za pripremu fiksativa. Po svojoj strukturi sastoji se od raznih smolnih kiselina, a najviše od abietinske kiseline.

Najviše se koristi:

- U proizvodnji gume;
- u kozmetičkoj industriji, kao komponenta voska za depilaciju;
- u proizvodnji lepkova itd.

Kolofonijum je prirodni, biorazgradivi oligomer, sa niskom molekulskom masom (oko 400g/mol), koji se dobija kao čvrsta smolasta materija izolovanjem iz oleorezina.

Oleorezin predstavlja smolu koju izlučuju različite vrste iz porodice borova, (Pinus sp.).

Sirov, neprečišćen kolofonijum je krta, delimično transparentna masa, sjajne površine, čija se boja kreće od bledo žute do svetle braon ili ćilibarne boje. Veoma je zapaljiv i prolikom sagorevanja stvara velike količine dima. Nerastvoran je u vodi, a rastvoran u etanolu, etru, hloroformu, nekim uljima i glacijalnoj sirćetnoj kiselini.

Tačka topljenja kolofonijuma nalazi se u rasponu od 100-120 stepeni. Tačka paljenja je 200 stepeni, tačka omekšavanja 75-85 stepeni. 90-95% udela u hemijskom sastavu kolofonijuma imaju kiseline, pre svega abietinskog i pimarinskog tipa, dok ostatak čine druge materije.

Kolofonijum predstavlja bezbednu i biokompatibilnu supstancu, odobrenu za primenu u kozmetičkim i prehrambenim proizvodima od strane Evropske Agencije za bezbednost hrane (EFSA).

Većina istraživanja njegove primene u farmaceutskoj industriji baziraju se na njegovoj sposobnosti formiranja dobrih barijernih filmova. Glavni potencijal kolofonijuma je u vidu premaza za farmaceutske proizvode. Pokazuje odgovarajuće osobine za postizanje odloženog, kao i kontrolisanog oslobađanja aktivne materije.

Za ciljanu dostavu se često kombinuje sa polisaharidima, zbog njihove degradibilnosti. Ipak, filmovi kolofonijuma su veoma krti, pa se najčešće moraju modifikovati ili kombinovati sa drugim komponentama.

U prehrambenoj industriji se koristi za glaziranje žvakaćih guma i sličnih proizvoda. Takođe, može se primeniti i kao estar glicerola (E 445-zgušnjivači, stabilizatori i emulgatori).

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

13 sličnih proizvoda u istoj kategoriji