KARNAUBA VOSAK - CARNAUBA WAX Pogledaj veće

KARNAUBA VOSAK - CARNAUBA WAX


Novo

Karnauba vosak je prirodni biljni vosak dobijen iz listova palminog drveta koji raste u Brazilu. Ljuspice su žute boje, blagog mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu, nerastvorljiv u vodi. Tačka topljenja 80-85°C. Odličan negelirajući ugušćivač. Povećava viskozitet i konzistenciju. Daje čvrstoću, tvrdoću i formu finalnom proizvodu.

Više informacija

350,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Karnauba vosak je prirodni biljni vosak dobijen iz listova palminog drveta koji raste u Brazilu. Ljuspice su žute boje, blagog mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu, nerastvorljiv u vodi. Tačka topljenja 80-85°C. Odličan negelirajući ugušćivač. Povećava viskozitet i konzistenciju. Daje čvrstoću, tvrdoću i formu finalnom proizvodu. Daje dobru teksturu i stabilnost usled visoke tačke topljenja. Odličan je emolijens i ovlaživač. Poseduje dobre protektivne osobine.

Efikasno štiti kožu. Vrlo je čest kozmetički sastojak. Stvara zaštitni sloj koji kožu čuva od gubitka vlage i spoljašnjih uticaja, naročito UV zraka. Dodaje se uljanoj fazi za pripremu emulzija. Prethodno ga treba otopiti. Uobičajeno udeo u preparatu je 2-40%. Koristi se za izradu krema, melema, masti, zaštitnih krema, balzama, ruževa, maskara i sjajeva za usne.

Karnauba vosak ili drugačije poznat kao brazilski vosak, predstavlja biljni vosak koji se dobija iz listova istoimene palme (Copernicia prunifera), koja raste u Brazilu. Odlikuje ga žućkasto-braon boja, bez posebnog mirisa. Veoma je cenjen u grupi prirodnih voskova zato što je tvrde konzistencije i topi se pri visokoj temperaturi. Karnauba vosak ima dosta namena u različitim industrijama, a neke od njih su:

• koristi se kao sredstvo za učvršćivanje ili želiranje u brojnim proizvodima prehrambene industrije;
• koristi se u kremama i pastama za negovanje nameštaja i obuće napravljene od prirodne kože;
• čest je sastojak u ruževima za usne;
• može se pronaći i u ulozi zgušnjivača za rastvarače i ulja;
• kao učvršćivač za štamparske boje.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

13 sličnih proizvoda u istoj kategoriji