KARNAUBA VOSAK - CARNAUBA WAX Pogledaj veće

KARNAUBA VOSAK - CARNAUBA WAX


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Karnauba vosak je prirodni biljni vosak dobijen iz listova palminog drveta koji raste u Brazilu. Ljuspice su žute boje, blagog mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu, nerastvorljiv u vodi. Tačka topljenja 80-85°C. Odličan negelirajući ugušćivač. Povećava viskozitet i konzistenciju. Daje čvrstoću, tvrdoću i formu finalnom proizvodu.

Više informacija

350,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Karnauba vosak je prirodni biljni vosak dobijen iz listova palminog drveta koji raste u Brazilu. Ljuspice su žute boje, blagog mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu, nerastvorljiv u vodi. Tačka topljenja 80-85°C. Odličan negelirajući ugušćivač. Povećava viskozitet i konzistenciju. Daje čvrstoću, tvrdoću i formu finalnom proizvodu. Daje dobru teksturu i stabilnost usled visoke tačke topljenja. Odličan je emolijens i ovlaživač. Poseduje dobre protektivne osobine.

Efikasno štiti kožu. Vrlo je čest kozmetički sastojak. Stvara zaštitni sloj koji kožu čuva od gubitka vlage i spoljašnjih uticaja, naročito UV zraka. Dodaje se uljanoj fazi za pripremu emulzija. Prethodno ga treba otopiti. Uobičajeno udeo u preparatu je 2-40%. Koristi se za izradu krema, melema, masti, zaštitnih krema, balzama, ruževa, maskara i sjajeva za usne.

Karnauba vosak ili drugačije poznat kao brazilski vosak, predstavlja biljni vosak koji se dobija iz listova istoimene palme (Copernicia prunifera), koja raste u Brazilu. Odlikuje ga žućkasto-braon boja, bez posebnog mirisa. Veoma je cenjen u grupi prirodnih voskova zato što je tvrde konzistencije i topi se pri visokoj temperaturi. Karnauba vosak ima dosta namena u različitim industrijama, a neke od njih su:

• koristi se kao sredstvo za učvršćivanje ili želiranje u brojnim proizvodima prehrambene industrije;
• koristi se u kremama i pastama za negovanje nameštaja i obuće napravljene od prirodne kože;
• čest je sastojak u ruževima za usne;
• može se pronaći i u ulozi zgušnjivača za rastvarače i ulja;
• kao učvršćivač za štamparske boje.

13 sličnih proizvoda u istoj kategoriji