POLYSORBATE 80 Pogledaj veće

Samo online

POLYSORBATE 60 SABOSORB MSE


Novo

Polisorbat 60 je emulgator tiva U/V, dobijen iz sorbitana esterifikacijom sa masnim kiselinama. Broj 60 se odnosi na masnu kiselinu koja je hemijski vezana sa polioksilen sorbitan komponentom molekula, u ovom slučaju monostearatom. Koristi se za izradu laganih emulzija, ima izrazito nefilmogeni efekat, lagane je i vodene strukture.

Više informacija

250,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Polisorbat 60 je emulgator tiva U/V, dobijen iz sorbitana esterifikacijom sa masnim kiselinama. Broj 60 se odnosi na masnu kiselinu koja je hemijski vezana sa polioksilen sorbitan komponentom molekula, u ovom slučaju monostearatom. Koristi se za izradu laganih emulzija, ima izrazito nefilmogeni efekat, lagane je i vodene strukture.

Polisorbati su neagresivni i ugodni za kožu, trpe razne dodatke i grade izuzetno stabilne emulzije. Oni ne ugušćuju emulziju i redovno im treba dodavati koemulgatore poput gliceril monostearata ili Lanette 16 i Lanette 0. Menjanjem količine koemulgatora vrlo lako se upravlja viskoznošću emulzije pa možemo dobiti konzistencije od retkog mleka do guste kreme. Što se više dodaje koemulgator, dobijaju se viskoznije emulzije.

Koristi se takođe da poboljša teksturu formulacije, kao surfaktant solubilizator.

Kao surfaktant, polisorbat 60 deluje tako što smanjuje površinski napon između dve supstance, kao što su dve tečnosti ili tečnost i čvrsta supstanca. Molekul surfaktanta sadrži jedan kraj koji je hidrofilan i jedan kraj koji je lipofilan. Ovo omogućava surfaktantima da privuku i suspenduju čestice ulja, prljavštine i druge nečistoće koje su se nakupile na koži i otklone ih. Zbog ovih svojstava, polisorbat 60 se može naći u mnogim sredstvima za čišćenje, šamponima i sredstvima za kupanje.

Kao emulgator, polisorbat 60 se često koristi u formulacijama koje sadrže i vodu i ulje. Mešanje sastojaka na bazi vode i ulja može biti teško, jer se često razdvajaju, a da bi se ovaj problem rešio, može se dodati emulgator poput polisorbata 60, da bi se poboljšala konzistencija proizvoda.

Solubilizator pomaže drugim sastojcima da se rastvore u rastvaraču u kojem se inače ne bi rastvorili. Konkretno, polisorbat 60 pomaže dispergovanju ulja u vodi. Polisorbat 60 je odličan solubilizator eteričnih ulja.

Upotrebljava se kao aditiv u hrani, deterdžentima, u farmaceutskoj industriji, kao stabilizator, u kozmetičkoj idustriji u proizvodnji losiona, krema, proizvoda za negu kose i tela, dekorativnoj kozmetici. Takođe, u kozmetici se koristi da rastvori esencijalna ulja u proizvode sa vodenom bazom.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

14 sličnih proizvoda u istoj kategoriji