RUZMARIN - CO2 EKSTRAKT Pogledaj veće

NEVEN CVET - CO2 EKSTRAKT


Novo

CO2 ekstrakti najčešće se koriste kao dodaci različitim kozmetičkim proizvodima, jer poseduju raznovrsne benefite i očaravajuć miris. Cvet nevena ili Calendula officinalis odlikuje topla, zeljasta i slatka nota i nežni, narandžasti cvetovi.

Više informacija

1.000,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Sirovina: Calendula officinalis - Sušeni Cvet Nevena, iz kontrolisane integrisane proizvodnje.

Proizvodnja: Superkritičnom ekstrakcijom tečnosti sa prirodnim ugljen dioksidom, bez ostataka rastvarača, bez neorganskih soli, bez teških metala i nema reproduktivnih mikroorganizama.

Opis: Sadrži sve sa CO2 rastvorljive lipofilne komponente. Crveno-smeđa boja, voskasta konzistencija, tečnost na 40° C, karakterističanog mirisa.

D / E - odnos: 17 - 20kg sirovine daje 1kg gotovog proizvoda.

Internacionalna deklaracija: INCI Naziv (CTFA): Calendula Officinalis (Neven) Cvetni ekstrakt, CAS-br. 84776-23-8, EINECS-br. 283-949-5.

Halal - Status: Sertifikovan od Halal Certification Services (HCS). Sertifikacija je obeležena logotipom Halal na proizvodu.

Košer - Status: Sertifikovan od strane London Beth Din Kashrut Division (KLBD). Sertifikacija je obeležena logotipom Košera na proizvodu.

Transport: Nema opasnih materija u smislu transportnih propisa.

Sastojci: Pentaciklični triterpenski alkoholi i triterpendiol monoestri, uključujući 17-28% faradiol estara esterifikovanih sa uglavnom miristinskom i palmitinskom kiselinom. Faradiol estri imaju značajan antiinflamatorni efekat. Ostali sastojci su steroli, <0,1% karoteni i kutikularni voskovi.

Primena: U kozmetičkim i farmaceutskim proizvodima, za lečenje bolova, modrica i zapaljenja, za lečenje rana i povećanje granulacije krvi, za suvu i osetljivu kožu, u kremama za lice, losionima za sunčanje, ruževima, šamponima za kosu i sredstvima za kupanje.

Doziranje: 0,1 - 0,3%. Ekstrakt kalendula se preporučuje za lečenje oštećene kože. Stimuliše granulaciju, poboljšava se formiranje ćelijskog tkiva, ubrzava zarastanje rana i ima antiinflamatorni efekat uklanjanja bola. 

Koristi se za lečenje dekubitusa, opekotina, ekcema, pčelinjih uboda, otoka i upala, npr. vene, varikoza i hemorida.

Anti-inflamatorna efikasnost Calendule officinalis kao preventivne od raka povezana je sa aktivnošću triterpenskih alkohola, naročito Faradiol  estra, teraksasterol, α i β - amirina i lupeola. Anti-inflamatorni mehanizmi koji igraju važnu ulogu u antikorcinogeni aktivnostima uključuju: inhibiciju NF-kB, COKS-2 metabolizmom  arahidonske kiseline 20:4 (ω-6), što smanjenje ekspresije inflamatornih citokina IL-1β, IL-6 i TNF-α, a to dovodi do inhibicije rasta ćelijskih linija raka i smanjenja regulacije enzima, kao što je protein kinaza C koja posreduje upalnim putem i tumorskim ćelijskim proliferacijama. Proizvod ima i relativno visoku koncentraciju fitosterola koji stimulišu sintezu kolagena i time pomažu zaštiti kože od štetnog uticaja okruženja. Nedavna studija potvrdila je fototopski efekat fitosterola. Dokazano je da fitosteroli inhibiraju UV-indukovani MMP-1  regulioše uticaj i dejstvo gena COL1A1 i COL1A2 odgovornih za sintezu kolagena.

Prirodno poreklo proizvoda: Proizvod je proizveden od sirovine iz naziva i 100% je prirodan. Ne sadrži additive i nema drugih veštačkih dodataka.

Stabilnost: Neotvoreni kontejner u uslovima hladnog i suvog skladištenja i bez svetlosti najmanje 5 godina je stabilan.

CO2 ekstrakti najčešće se koriste kao dodaci različitim kozmetičkim proizvodima, jer poseduju raznovrsne benefite i očaravajuć miris. Cvet nevena ili Calendula officinalis odlikuje topla, zeljasta i slatka nota i nežni, narandžasti cvetovi.

Zbog svog mirisa i blagotvorih dejstva, često se nalazi na listi sastojaka različitih kozmetičkih proizvoda, ali se takođe koristi i samostalno u sledećim slučajevima:

• umiruje iritiranu kožu;

• podstiče brže nestajanje modrica;

• reguliše ispucale kapirale;

• utiče na proširene vene;

• može omekšati i hidrirati kožu zahvaćenu ekcemom;

• leči i neguje opekotine.

Proizvodi u kojima je neven najčešće zastupljen:

• kreme protiv ispucale i suve kože;

• kreme protiv oštećene kože;

• kreme protiv ožiljaka;

• kreme protiv rana i opekotina.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

7 sličnih proizvoda u istoj kategoriji