RUZMARIN - CO2 EKSTRAKT Pogledaj veće

NEVEN CVET - CO2 EKSTRAKT


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

1.000,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Sirovina: Calendula officinalis-Sušeni Cvet Nevena, iz kontrolisane integrisane proizvodnje .

Proizvodnja:superkritičnom ekstrakcijom tečnosti sa prirodnim ugljen dioksidom, bez ostataka rastvarača, bez neorganskih soli, bez teških metala, nema reproduktivnih mikroorganizama.

Opis:Sadrži sve sa CO2 rastvorljive lipofilne komponente. Crveno-smeđa boja, voskasta konzistencija, tečnost na 40 ° C,karakterističanog mirisa.

D / E - odnos: 17 - 20 kg sirovine daje  1 kg gotovog proizvoda.

Internacionalna deklaracija :INCI-Naziv (CTFA): Calendula Officinalis (Neven) cvetni ekstrakt, CAS-br. 84776-23-8, EINECS-br. 283-949-5

Halal - Status: sertifikovan od Halal Certification Services (HCS) Sertifikacija je obeležena logotipom Halal na proizvodu.

Kosher - Status: sertifikovan od strane London Beth Din Kashrut Division (KLBD)Sertifikacija je obeležena logotipom Košera na proizvodu.

Transport: Nema opasnih  materija u smislu transportnih propisa.

Sastojci: Pentaciklični triterpenski alkoholi i triterpendiol monoestri, uključujući 17-28% faradiol estara esterifikovanih sa uglavnom miristinskom i palmitinskom kiselinom. Faradiol estri imaju značajan antiinflamatorni efekat. Ostali sastojci su steroli, <0,1% karoteni i kutikularni voskovi.

Primena:U kozmetičkim i farmaceutskim proizvodima, za lečenje bolova, modrica i zapaljenja, za lečenje rana i povećanje granulacije krvi, za suvu i osjetljivu kožu, u kremama za lice, losionima za sunčanje, ruževima, šamponima za kosu i sredstvima za kupanje.

Doziranje: 0,1 - 0,3%.Ekstrakt kalendula se preporučuje za lečenje oštećene kože. Stimuliše granulaciju, poboljšava se formiranje ćelijskog tkiva, ubrzava zarastanje rana i ima antiinflamatorni efekat uklanjanja bola. 

Koristi se za lečenje dekubitusa, opekotina, ekcema, pčelinjih uboda, otoka i upala npr. vene, varikoza i hemorida.

Anti-inflamatorna efikasnost Calendule officinalis kao preventivne od  raka povezana je sa aktivnošću triterpenskih alkohola, naročito Faradiol  estra, teraksasterol, α- i β-amirina i lupeola. Anti-inflamatorni mehanizmi koji igraju važnu ulogu u antikorcinogeni aktivnostima uključuju: inhibiciju NF-kB, COKS-2  metabolizmom  arahidonske kiseline 20:4(ω-6) ,što smanjenje ekspresije inflamatornih citokina IL-1β, IL-6 i TNF-α, a to dovodi do inhibicije rasta ćelijskih linija raka i smanjenja regulacije enzima, kao što je protein kinaza C koja posreduje upalnim putem i tumorskim ćelijskim proliferacijama. Proizvod ima i relativno visoku koncentraciju fitosterola koji stimulišu sintezu kolagena i time pomažu zaštiti kože od štetnog uticaja okruženja. Nedavna studija potvrdila je fototopski efekat fitosterola. Dokazano je da fitosteroli inhibiraju UV-indukovani MMP-1  regulioše uticaj I dejstvo  gena COL1A1 i COL1A2 odgovornih za sintezu kolagena.

Prirodno poreklo proizvoda: Proizvod je proizveden od sirovine iz naziva i 100% prirodan. Ne sadrži additive i nema drugih veštačkih dodataka.

Stabilnost:Neotvoreni kontejner u uslovima hladnog i suvog skladištenja i bez  svetlosti najmanje 5 godina je stabilan.

 

7 sličnih proizvoda u istoj kategoriji