Smanjena cena! BUTER SEMENKI KAJSIJE Pogledaj veće

BUTER PŠENIČNE KLICE


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Sastav: Triticum Vulgare Germ Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Beeswax, C10-18 Triglycerides, Tocopheryl Acetate

Više informacija

400,00 rsd sa PDV20%

500,00 rsd sa PDV20%

-20%

LAST MINUTE PONUDA
LAST MINUTE PONUDA
LAST MINUTE PONUDA
Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

PŠENIČNE KLICE ULJE

Ulje pšeničnih klica dobija se iz klica koje se nalaze u zrnu pšenice. Ovo ulje sadrži niz elemenata blagotvornih za kožu. Tu spadaju nezasićene masne kiseline( pretežno linolna), vitamini  A i D, vitamini B kompleksa,  vitamin E i veoma redak vitamin K. Jedno je od retkih ulja koje sadrži i provitamin A, odnosno beta karotenom.

Od minerala sadrži velike količine fosfora, kalijuma, kalcijuma, gvožđa i magnezijuma. Ulje pšeničnih klica sadrži jako visok nivo vitamina E i do 7 puta više u odnosu na druga ulja. Vitamina E je  jedan od najjačih antioksidanasa koji štiti telo od slobodnih radikala. Njegovo antioksidativno dejstvo  sprečava štetne spoljašnje uticaje na naše telo. Zahvaljujući ovakvom sastavu ulje pšeničnih klica se efikasno primenjuje u nezi  i lečenju kože i kose.

Ulje pšeničnih klica je prirodni melem koji štiti i neguje  našu kožu. Ono stimuliše razmenu supstanci na ćelijskom nivou. Štiti ćelije kože od oštećenja, dubinski hrani i regeneriše kožu pa usporava proces njenog starenja i pojavu bora. Posebno je korisno za negu suve,  tanke, oštećene, osetljive i ispucale kože. Takođe se dobro pokazalo u nezi upalnih procesa na koži, poput psorijaze i ekcema, zatim za negu kože nakon opekotina i ozleda kao i za tretiranje ožiljaka.

SHEA BUTTER

Shea maslac ili karite maslac je prirodna biljna mast dobijena iz ploda shea drveta (Butyrospermum parkii), koje raste u predelu zapadne Afrike. Shea butter se ekstrahuje iz zrna, koje sadrži 50% čvrste masti. Sastav ovog maslaca je veoma interesantan, jer nije toliko bogat danas popularnim polinezasićenim masnim kiselinama (omega-6 i omega-3), već uglavnom sadrži  zasićene masne kiseline (stearinsku i palmitinsku) i nezasićenu oleinsku kiselinuUpravo taj uravnotežen odnos zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, čini shea maslac neizostavnim izradi modernih kozmetičkih preparata.

Stearinska kiselina daje shea maslacu njegovu karakterističnu teksturu i karakteristike topljenja, a oleinska je odličan omekšivač. Shea butter je jako okluzivno sredstvo, stvara fini film na koži koji sprečava gubitak vlage iz kože, a ujedno je i izuzetno hrani. Koža u svom metabolizmu može maksimalno da iskoristi molekule shea maslaca,za razliku od iskoristivosti klasičnih okluzivnih sredstava ( vazelina i parafina) kod kojih je to nemoguće. Osim masnih kiselina shea butter je veoma bogat vitaminima A i E, kao i proteinima i mineralima, koji mu daju veliki broj pozitivnih kozmetičkih svojstava.

Shea maslac duboko prodire u kožu, regeneriše  je, pa se koristiti kod tretmana strija i ožiljaka. Naročito je dobar za prevenciju strija tokom trudnoće. Preporučuje se i za regeneraciju ćelija zrele kože i ublažavanje bora (antiaging efekt). Djeluje protivupalno, pa pomaže kod raznih obolenja kože kao što su psorijaza, seboreja, ekcemi, i atopijski dermatitis. Isto tako pomaže kod zarastanja manjih rana, ogrebotina i opekotina, pa se koristi se i nakon brijanja ili depilacije. Koža ga dobro podnosi i ne izaziva nikakve alergijske reakcije. Zbog toga je shea maslac odličan izbor za negu osetljive dečje kože.

Nakon sunčanja može se koristiti za redovnu negu kože. Pomoći će oporavku suncem oštećene kože, pa će koža biti nahranjena i svilenkasto mekana. Popularno je i korišćenje shea maslaca kod izrade preparata za negu usana jer štiti od vetra i hladnoće, te čini usne mekanim. Čist shea maslac se preporučuje kod jako suve kože. Njime možete uspešno negovati laktove, ruke, zanoktice, pete i ostale suve delove tela. Za negu masne i mešovite,  koristi u kombinaciji sa drugim kozmetičkim sirovinama.Najčešće se kombinuje sa uljima bogatim gama-linolenskom kiselinom (noćurak i borago ulje). Može se koristiti i kao pakovanje za jako suvu, lomljivu i farbanu kosu.

VITAMIN E

Izraženo antioskidativno svojstvo i hranljivost vitamina E čine da bore i ožiljci nestaju i daje koži besprekoran izgled i štiti našu kožu od preteranog starenja. Veoma je efikasno sredstvo za brzo ublažavanje bolnih simptoma kože izgorele na suncu.

Odličan je u borbi protiv ožiljaka od akni, strija, ali i podočnjaka. Razblaženo ulje može poslužiti za čišćenje lica ili svakodnevnu negu, jer je zaista ultimativni saveznik za lepotu i negovan izgled. Zbog svih pozitivnih dejstava vrlo se često može pronaći u preparatima za negu lica i tela.

VITAMIN E ZA KOŽU

1. HIDRATACIJA KOŽE UZ POMOĆ VITAMINA E

S obzirom da je vitamin E rastvorljiv u ulju, razlikuje se od proizvoda koji se rastvaraju u vodi po tome što sprečava gubitak vlage i dehidrataciju, podmladjuje i zateže kožu i pruža koži tonus koji joj nedostaje. Vitamin E se može koristiti na više načina, a najzastrupljeniji i najdelotvorniji način je dodavanje nekoliko kapi vitamina u hidrantnu kremu koju koristite ili mešanje sa 100% prirodnim maslinovim uljem. Preporučuje se nanošenje mešavine na lice pre spavanja.

2. VITAMIN E I PREVREMENO STARENJE

Vitamin E tu je da se pobrine za zategnutost Vašeg lica i ne dozvoli mu starenje i pojavu bora. Kako vitamin E utiče na pojavu bora i tonus lica? On pojačava osnovnu proizvodnju proteinskog kolagena koji ima zadatak da zadrzi elastičnost kože, što rezultira smanjenom pojavom finih fora na licu i ostalih znakova starenja.

3. OPEKOTINE OD SUNCA

Sigurno ste bili u situaciji da ste izgoreli na Suncu. Taj osećaj može biti jako neprijatan, ali i bolan. Možete biti žrtva tamnih fleka i ožiljaka koji izgledaju ružno. Vitamin E je tu da se pobrine za lepotu Vaše kože i umiri traumiranu regiju! Sve što je potrebno jeste staviti nekoliko kapi vitamina direktno na promenjenu regiju i da se prepustite čarima ovog sjajnog vitamina!

4. VITAMIN E KAO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE LICA

S obzirom na to da je vitamin E jak emolijens na bazi ulja, on može pomoći pri dubinskom čišćenju prljavštine koja se nalazi na Vašem licu. Nakapajte ulje na vatu i pređite preko lica.

5. ZBOGOM ZANOKTICAMA

Ukoliko mučite muku sa zanokticama koje se neprekidno stvaraju i nezaustavljive su - imamo sjajan savet za Vas. Nekoliko kapi vitamina E utrljajte oko noktiju i na zanoktice. On će ih hidrirati i zalečiti.

6. VITAMIN E PROTIV STRIJA

Teško da će se dogoditi da upoznate neku osobu, a pretežno žensku koja nema strije. Iako nas to često opterećuje, strije su normalna pojava koje nas ne treba biti sramota. One se pojavljuju usled istezanja kože, zbog čega koža gubi elastičnost i gipkost. Utrljavanjem vitamina E na kožu gde imamo strije, možemo postići vraćanje elastičnosti kože i sve bleđe strije.

7. DOSADNI HERPES

Sigurno Vam se nebrojeno puta dešavalo da Vam na usni izađe herpes. Znate koliko to može biti bolno i iritirajuće. Umesto dosadnih krema, pokušajte da vitamin E nanesete direktno na herpes i utrljate ga. To će ga hidrirati i uticati na njegovo dalje širenje.

VITAMIN E ZA KOSU

1. PODSTIČE RAST KOSE

Vitamin E, kao antioksidans, ubrzava cirkulaciju u koži glave, a ta ubrzana cirkulacija će ubrzati rast kose. Pored toga što ubrzava rast, vitamin E hidrira kožu i reguliše ispucale krajeve.

Sve što je potrebno jeste da vitamin E pomešate sa toplim maslinovim ili kokosovim uljem, utrljate u celu kosu kao i teme, ostavite da ostoje jedan sat, a zatim isperete. Javite rezultate!

2. SPREČAVANJE SEDE KOSE

Šta je u stvari seda kosa? Seda kosa je nuspojava raspadanja tkiva kose. Antioksidansi koji se nalaze u vitaminu E sprečavaju dezintegraciju tkiva i smanjuju šanse za nastanak sede kose. Potrebno je redovno održavati kosu i hraniti je vitaminom E tako što ćete ga nanositi celom dužinom kose, ostavljati da odstoji, a zatim ispitati.

Vitamin E predstavlja grupu od 8 jedinjenja rastvorljivih u mastima, koji zajedno čine jako važan element važan za normalno funkcionisanje ljudskog organizma. Vitamin E se nalazi u pojedinim orašastim plodovima, voću i semenkama, mada se često koristi i kao dodatak ishrani zbog svoje važnosti.

Najpoznatiji je po svojoj antioksidativnoj ulozi uz pomoć koje štiti naše ćelije od oksidativnog oštećenja neutralisanjem štetnih molekula tj. slobodnih radikala. Osim toga, ljudskom organizmu je potreban za pravilnu imunološku funkciju. Nikako ne smemo izostaviti to da je vitamin E veoma važan za zdravlje naše kose i kože, a da je njegov deficit veoma primetan i u neku ruku opasan.

14 sličnih proizvoda u istoj kategoriji