KAKAO BUTER NERAFINISANI Pogledaj veće

KAKAO BUTER NERAFINISANI


Novo

Kakao maslac je prirodni proizvod dobijen iz sasušenih semenki, koje rastu u mahunama, na kakao stablu (Theobroma Cacao). Ova biljna mast se u osnovi sastoji od zasićenih i nezasićenih masnih kiselina (laurinske, linolne, palmitinskestearinske, oleinske itd.).

Više informacija

750,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Kakao buter

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

Kakao maslac je prirodni proizvod dobijen iz sasušenih semenki, koje rastu u mahunama, na kakao stablu (Theobroma Cacao). Ova biljna mast se u osnovi sastoji od zasićenih i nezasićenih masnih kiselina (laurinske, linolne, palmitinskestearinske, oleinske itd.). Takođe je bogat izvor vitamina A, C i posebno vitamina E. Ovakav sastav obezbeđuje njegovo višestruko dejstvo. Kakao maslac hidrira, podmlađuje, omekšava i štiti kožu od negativnih spoljašnjih uticaja. Takođe ima antialergijsko, protivupalno, regenerativno i antioksidaciono dejstvo. Dobro je za negu bilo kojeg tipa kože, ali se pre svega preporučuje za negu suve i dehidrirane kože. Kombinacija bogata zasićenim i nezasićenim masnim kiselinama intenzivno štiti kožu, stvara zaštitni film te sprečava sušenje kože. Vraća koži vlažnost i sprečava njeno perutanje.

Svojim antioksidacionim dejstvom doprinosi usporavanju procesa starenja, pa se preporučuje i kao sredstvo za podmlađivanje kože. Redovnim korišćenjem kakao maslaca, ubrzava se proces regeneracije kože, povećava njenaelastičnost, pa je odličan za prevenciju strija, posebno kod trudnica. Jedan je od najboljih prirodnih proizvoda za negu kože za vreme (štiti kožu i ubrzava tamnjenje) i nakon izlaganja sunčevim zracima (smanjuje presušenost kože, umiruje je i povećava njenu elastičnost). Primenjen kao čist, kakao maslac, vrlo brzo dovodi do nestanka ožiljaka od akni i tamnih fleka nakon opekotina. Preporučuje za negu kože sklone sklone ekcemima i drugim formama dermatitisa, kod dece i odraslih.

Na sobnoj temperaturi kakao maslac je u čvrstom stanju, a topi se na temperaturi preko 35°C. Tako, u dodiru sa kožom i toplotom tela, postaje lako razmaziv i pogodan za korišćenje. Najbolje je naneti ga neposredno posle tuširanja, dok je koža još topla i vlažna.

Kakao maslac je veoma poznat i korišćen u kozmetici i farmaciji. Često se koristi kao sastojak u prirodnim proizvodima za negu kože (sapuni, losioni, kreme, mleka itd.) Sastavni je deo i balzama za usne.

Na sam pomen kakao butera, svima su nam u glavi čokolada i slične poslastice. Ali kakao buter može ponuditi mnogo više zdravstvenih prednosti nego što ste očekivali. Kakao se koristi u medicini 3.000 godina unazad. Bio je omiljeni sastojak drevnih Asteka i Maja, koji su ga čak koristili i kao valutu. Kakao puter je vrsta masti koja potiče od kakao zrna i koja je veoma bogata masnim kiselinama, usled čega bogato hidrira kožu i pruža joj veću elastičnost. Masnoća u kakao puteru stvara zaštitnu barijeru na koži, što joj pomaže da zadrži vlagu. Osim masnih kiselina, u sastavu kakao butera možete uočiti prirodna biljna jedinjenja pod nazivom fitokemikalije.

Ove supstance ubrzavaju cirkulaciju i sprečavaju pojavu finih bora i starenja kože usled izlaganja sunčevim zracima. Baš zbog ubrzavanja cirkulacije koju omogućava ovaj sjajni buter, često se nanosi na ožiljke i fleke na koži. Mnoge žene veruju da se kakao puter može koristiti tokom i nakon trudnoće, kako bi sprečio pojavu strija. Pored svih sjajnih benefita, miris butera od kakaa će Vas oboriti sa nogu!

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji