** AKCIJA ** BESPLATNA DOSTAVA NA CELOM SHOPU UZ PORUČIVANJE 3x50ml ili 10x10ml BILO KOG ETARSKOG ULJA
PERUANSKI BALZAM Pogledaj veće

PERUANSKI BALZAM


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Peruanski balzam ima široku upotrebu i može se koristiti na različite načine. Ukoliko ste primetili da Vam rane sporo zarastaju, preporučujemo direktno mazanje Peruanskog balzama. Takođe, za istu primenu se možete opredeliti ukoliko se opečete, imate modricu, dekubitalne rane, čireve na nogama, ali takođe i analni svrab, kao i hemoroide. Za upotrebu u kozmetici.

Više informacija

660,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

Peruanski balzam nastaje sečenjem kore drveta Myroxylon balsamum, koje potiče iz Salvadora. Svoj naziv balsam dobija u vremenu kada je El Salvador bio deo Peruanske kolonije. Peruanski balsam prepoznaćemo po njegovoj lepljivoj teksturi i neodoljivoj mirisnoj kombinaciji vanile i cimeta.

Pored prijatnog mirisa koje krasi ovaj balsam, može se pohvaliti svojim antiseptičkim, antifugalnim i antiparazitarnim svojstvima. On je važan sastojak raznih parfema, dezodoransa, a takođe se koristi i u ishrani gde jelima daje aromu, ali i u medicini, kao važna komponenta nekih lekova.

Peruanski balzam ima široku upotrebu i može se koristiti na različite načine. Ukoliko ste primetili da Vam rane sporo zarastaju, preporučujemo direktno mazanje Peruanskog balzama. Takođe, za istu primenu se možete opredeliti ukoliko se opečete, imate modricu, dekubitalne rane, čireve na nogama, ali takođe i analni svrab, kao i hemoroide.

Takođe, ukoliko se susretnete sa šugom, Peruanski balzam ima efikasno dejstvo u sprečavaju rasta i razmnožavanja bakterija. Preporučuje se raspršivanje Peruanskog balzama po prostoriji ili kapanje balzama u posudu sa vrelom vodom i udisanje istog ukoliko imate respiratornih problema i teško dišete.

Iako postoje spekulacije da je Peruanski balzam učinkovit u borbi sa kancerom kada se koristi oralno, ne preporučuje se ovakav način primene balzama jer može biti štetan po bubrege. Negativna strana Peruanskog balzama je osetljivost kože na Sunčeve zrake nakog upotrebe duže od nedelju dana, pa se preporučuje SPF faktor, posebno kod ljudi svetle puti.

*Važno je naglasiti da je Peruanski balsam bogat raznim komponentama (čak njih 26), zbog čega je važno obratiti pažnju na potencijalne alergijske reakcije koje može izazvati u Vašem organizmu.

S obzirom na široku primenu i odlične rezultate koji se mogu postići njegovom upotrebom, predstavićemo Vam neke od poznatih saveta i recepata čiji je glavni sastojak Peruanski balzam.

1. OSVEŽIVAČ PROSTORA

Eterično ulje možete nakapati u svoj difuzer ili u sveću kako bi se opojni miris vanile širio prostorijom.

2. HRANLJIVA MEŠAVINA ULJA ZA TELO

Eterično ulje možemo spojiti sa osnovnim uljem po izboru, a možemo ga i nakapati u proizvod koji inače koristimo za hidrataciju tela.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji