AkcijaPORUČIVANJEM NAJMANJE 7 ETARSKIH, MIRISNIH ILI PARFEMSKIH ULJA = BESPLATNA DOSTAVA!
Etarsko ulje Terpentin Pogledaj veće

Etarsko ulje Terpentin


Novo

Alekpharm Vam predstavlja eterično ulje terpentina. Ovo fascinantno eterično ulje ima začinsko-drvenasti miris i deluje antiseptički, ubrzava cirkulaciju, ima protivupalno dejstvo, ublažava stres i hronični umor.

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE TERPENTINA

(Turpentine essential oil)

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Pinus Pinaster
  • Miris: svež, oštar
  • Način dobijanja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: smola drveta
  • Glavni sastojci: alfa-pinen, beta-pinen, beta-karofilen, bornil-acetat, limonen

DEJSTVO:

Etarsko ulje terpentina  deluje izuzetno antiseptički, ubrzava cirkulaciju i ima protivupalno dejstvo. Ublažava stres i hronični umor.

UPOTREBA:

Etarsko ulje terpentina koristi se u velikom broju preparata namenjenih lokalnoj primeni na koži. Tu spadaju pre svega proizvodi za lokalno ublažavanje bolova u zglobovima i mišićima. Pomaže i u borbi protiv raznih kožnih bolesti, među kojima su psorijaza, atopijski dermatitis, različite vrste lišajeva kao i bolesti vezivnog tkiva. Pospešuje razgradnju masti, pa je vrlo uspešan u borbi protiv prekomerne telesne težine i potkožnog masnog tkiva, pa se koristi i za eliminaciju celulita. Pošto je bogat vitaminima i mineralima, koristi se u proizvodnji kozmetike i u aromaterapiji, jer ima umirujuća i regeneracijska svojstva. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...). Ulazi i u sastav preparata za inhalaciju, kao i krema i gelova za lokalno tretiranje, kod problema sa iskašljavanjem i drugih simptoma izazvanih infekcijama disajnih organa.

UPOZORENJE:

Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju.Treba biti oprezan i kod inhalacija sa ovim uljem, jer u većoj koncentraciji može izazvati spazam disajnih puteva. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i deci do 12 godina. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

Reč Terpentin potiče iz grčke i predstavlja smolu. To je tečnost dobijena destilacijom smole ubrane sa terpentinskog drveta pod nazivom Pistacia terebinthus, koje pripada porodici Pistacia. Drveće iz ove porodice je listopadno, poreklom iz mediteranske regije Grčke, Turske, Maroka i Portugala. Ovo ulje odlikuje začinski, drvenast miris bez boje.

Ulje terpentina je poznato po svojoj širokoj primeni. U lokalnoj primeni na kožu pokazuje sjajne efekte u borbi protiv bola u mišićima, zglobovima i nervima, ali se može primeniti i u slučaju zubobolje. Takođe, ovo ulje se može primeniti u slučaju respiratornih teškoća - udisanjem isparenja terpentina. Ukoliko Vas zanima primena terpentina u kozmetičke svrhe, važno je da znate da može biti sastojak sapuna, kao i nekih makeup proizvoda, ali i kao rastvarač boja.

1. RELAKSIRAJTE SE UZ ULJE TERPENTINA

S obzirom na to da je ulje terpentina prirodan analgetik sa antiinflamatornim dejstvom, dobro je da znate da ukoliko ga imate u svom domu - imate pravo blago koje možete koristiti na raznim poljima. Ukoliko ste pod stresom od napornog radnog dana i treba Vam nešto da se opustite, ulje terpentina dodato u toplu kupku učiniće da se osećate smireno i rasterećeno.

2. UBLAŽAVANJE RESPIRATORNIH TEGOBA

Ukoliko imate problema sa respiratornim tegobama (alergijama, bronhitisom, astmom itd.), ulje terpentina možete koristiti na dva načina. Možete ga udisati na nos direktno iz bočice, a možete ga dodati u isparivač ili difuzor. Ono što je sigurno, oba načina će otvoriti Vaše disajne puteve i doneti Vam olakšanje.

3. ESENCIJALNO ULJE KAO ANTISEPTIK

Budući da je terpentin jak antiseptik i ubija gotovo sve mikrobe i bakterije, možete ga dodati u sredstvo za čišćenje kada sledeći put budete sređivali. Vaša kuća će zablistati!

4. BOL U MIŠIĆIMA I ZGLOBOVIMA

Ukoliko ste se povredili ili imate hroničan bol čiji ste uzrok već i zaboravili- terpentin je tu da kao Vaš najbolji prirodni saveznik. Potrebno je da se ulje terpentina temeljno namaže na bolno mesto, nakon čega započinje svoju misiju u odstranjivanju bola.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji