AkcijaPORUČIVANJEM NAJMANJE 7 ETARSKIH, MIRISNIH ILI PARFEMSKIH ULJA = BESPLATNA DOSTAVA!
Etarsko ulje Ruzmarin Pogledaj veće

Etarsko ulje Ruzmarin


Novo

Esencijalno ulje ruzmarina dobija se destilacijom istoimene biljke koja potiče iz Mediteranskih regija Evrope, Azije i Afrike. Ova biljka je zimzelena i vrlo izdržljiva, čak i pri niskim temperaturama i može živeti do 30 godina. Eterično ulje ruzmarina odlikuje specifičan miris, drvenasta, citrusna aroma.

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE RUZMARINA

(Rosmarinum officinalis oil) 

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Rosmarinus officinalis L.
  • Miris: aromatičan, prodoran, okrepljujući
  • Način dobijanja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: stabiljka i list
  • Glavni sastojci: ala-pinen, beta-pinen, kamfor, kamfen, limonen 

DEJSTVO:

Etarsko ulje ruzmarina osvežava i vraća životnu energiju, bistri um i smanjuje napetost. Smanjuje lučenje sebuma i podstiče regeneraciju kože. Deluje antimikrobno i antiseptično. Ubrzava cirkulaciju, a deluje i analgetički. Stimuliše limfni sistem i razmenu materija u tkvima. Olakšava iskašljavanje i bolove u mišićima i zglobovima.

UPOTREBA:

Etarsko ulje ruznarina podstiče cirkulaciju, pa se koristi u preparatima za prevenciju i otklanjanje celulita. Čest je sastojak i proizvoda za tretiranje strija i ožiljaka, kao i preparata za negu kože. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...). Preporučuje se za negu masne kože. Pomaže kod akni, seboreje, reumatskih bolova, grčeva u mišićima i opadanja kose. Primenjeno u vidu inhalacija, olakšava iskašljavanje i druge simptome prehlade. Idealno je za upotrebu u radnom prostoru i nakon intenzivnog intelektualnog rada. Dobro se meša sa etarskim uljima mente, lavande i citrusnim etarskim uljima.

UPOZORENJE:

Pravilnom upotrebom etarskog ulja ruzmarina, ne javljaju se nikakve štetne posledice. Ne preporučuje u prva tri meseca trudnoće. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

Esencijalno ulje ruzmarina dobija se destilacijom istoimene biljke koja potiče iz Mediteranskih regija Evrope, Azije i Afrike. Ova biljka je zimzelena i vrlo izdržljiva, čak i pri niskim temperaturama i može živeti do 30 godina. Eterično ulje ruzmarina odlikuje specifičan miris, drvenasta, citrusna aroma.

Iako je ulje ruzmarina prvenstveno poznato po svojoj moći obogaćivanja svakog jela, ne treba zanemariti i ostale njegove prednosti na ljudsko zdravlje. Dokazano je da ubrzava rast kose, smanjuje inflmacije, uklanja stres, oslobađa bola itd.

1. ESENCIJALNO ULJE RUZMARINA UTIČE NA PAMĆENJE

Stari Grci su smatrali da esencijalno ulje ruzmarina pozitivno utiče na pamćenje, a njihova teorija se kroz godine ponavljala. Odredjeni naučnici su odlučili da ispitaju uticaj ovog ulja i došli su do zapanjujućih rezultata. Naime, zaista je dokazano da esencijalno ulje ruzmarina prilikom njegovom udisanja pozitivno utiče na nivo koncentracije. Pored toga, ulje ruzmarina se toplo preporučuje osobama sa slabim pamćenjem, demencijom ili Alchajmerovom bolešću.

2. STIMULIŠE RAST KOSE

I na ovo pitanje, naučnici su se potrudili da nam daju adekvatan odgovor. Dokazano je da ulje ruzmarina zaista utiče na rast kose, pogotovo u slučajevima alopecije areate ili neravnomernog gubitka kose. Preporučuje se nanošenje razblaženog ulja ruzmarina dva puta dnevno na teme glave (poželjno je umasirati). Rezultati su bili vidljivi nakon šest meseci, koža glave nije svrbela, a dlaka je bila deblja i rast je ubrzan.

3. ULJE RUZMARINA PROTIV BOLOVA

U narodnoj medicini ulje ruzmarina je smatrano za moćan lek protiv bolova, što su istraživanja nedavno i potvrdila. Došli su do zaključka da je ulje ruzmarina delotvornije od pojedinih lekova protiv bolova koje možemo pronaći u apoteci.

4. ŠTITI OD INSEKATA

Dokazano je da ulje ruzmarina utiče na odbijanje insekata koji napadaju ljude, ali čak i baštu (voće i povrće). Stopostotna zaštita uz pomoć ulja ruzmarina tokom tri sata je delotvornost koja Vam je potrebna tokom letnjeg perioda.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji