AkcijaPORUČIVANJEM NAJMANJE 7 ETARSKIH, MIRISNIH ILI PARFEMSKIH ULJA = BESPLATNA DOSTAVA!
Etarsko ulje Pačuli Pogledaj veće

Etarsko ulje Pačuli


Novo

Etarsko ulje Pačulija dobija se destilacijom suvih stabljika i listova aromatične biljke Pačuli, koja potiče iz Azije. Odlikuje ga zemljani miris i braon boja, a često se koristi za očaravajuće orijentalne mirise.

Više informacija

460,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE PAČULI

(Pogostemon cablin essential oil)

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Pogostemon Cablin
  • Miris: drvenasto-zemljan, snažan, sladak
  • Način dobijanja ulja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: list
  • Glavni sastojci: pačulol, alfa-gvajen, alfa-pačulen, alfa-sejselen

DEJSTVO:

Etarsko ulje pačuli svojim neobičnim mirisom izaziva oprečne reakcije. Ljudi ga ili obožavaju ili ga ne podnose. U malim dozama deluje stimulativno, a u velikim sedativno. Jača emotivnu i psihičku stabilnost. Poboljšava raspoloženje i ima blago afrodizijačko dejstvo. Dobar je antiseptik i pomaže u regeneraciji tkiva. Ubrzava cirkulaciju i sprečava zadržavanje vode u organizmu. Ima i antigljivično dejstvo.

UPOTREBA:

Etarsko ulje pačuli koristi se za negu kože i kose (posebno za masnu kožu i vlasište), protiv peruti, dermatitisa, ekcema i akni. Svojim regenerativnim svojstvom pomaže u ublažavanju bora, a često je i jedan od sastojaka u preparatima za tretiranje celulita, proširenih vena i hemoroida. Ako se koristi u aroma lampama, miris etarskog ulja pačulija stvoriće mističnu atmosferu u vašem domu. Jako lepo se slaže sa citrusnim uljima. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...). Može se koristi i u mešavinama protiv komaraca.

UPOZORENJE:

Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

Etarsko ulje Pačulija dobija se destilacijom suvih stabljika i listova aromatične biljke Pačuli, koja potiče iz Azije. Odlikuje ga zemljani miris i braon boja, a često se koristi za očaravajuće orijentalne mirise.

S obzirom na to da Paculi ima karakteristican drvenast miris, često se koristi u kozmetici, parfimerijama kao i u proizvodnji tamjana. Njegovo široko polje primene je zaista zadivljujuće, čak smo za pojedina sigurni do ih sada niste znali. Esencijalno ulje Pačulija je odlično za suvu kožu i kosu, kožu sklonu aknama kao i promenama uzrokovanim dermatitisom. Pored toga, može se koristiti za stomačne tegobe, glavobolje, ali i kao sredstvo za opuštanje ili čak insekticid.

1. UMIRUJUĆI EFEKAT

Ulje Pačulija ima uzemljujući i umirujući efekat, zbog čeka će učiniti da se osećate opušteno i smireno. Iskoristite ga tako što ćete jednu do dve kapi ovog ulja utrljati na vrat ili slepoočnice, ili ga dodati u svoj raspršivač prostora.

2. NEGA KOŽE

Ukoliko imate problema sa suvoćom kože, aknama ili dermatitisom, utrljajte ulje Pačulija ni lice. Ono će ujednačiti boju Vašeg lica, hidrirati je sprečiti pojavu akni.

3. SREDSTVO ZA ISPIRANJE USTA

Da li ste ljubitelj sredstava za ispiranje usta? Samostalno možete napraviti 100% prirodan preparat koji će osvežiti Vaš dah i voditi računa o higijeni Vaših usta. Potrebno Vam je esencijalno ulje Pačulija kao i peperminta koje ćete nakapati u vodu i sa zadovoljstvom koristiti.

4. ANTIINFLAMATORNI EFEKAT PAČULIJA

Sprovedena su brojna istraživanja na temu uticaja Pačulija na razne upalne procese na koži. Bilo da su to otoci ili neke mehaničke povrede, ovo ulje će ih savladati bez po muke!

5. MOĆAN INSEKTICID

Brojne studije koje su sprovedene na temu dejstva Pačulija na razne insekte dokazale su delotvorno dejstvo ovog ulja na dve vrste komaraca, mrava i muva. Probajte i uverite se u delotvornost ovog sjajnog ulja!

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji