ETARSKO ULJE MELISA **USKORO** Pogledaj veće

ETARSKO ULJE MELISA MATIČNJAK


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Melissa essential oil

Alekpharm Vam predstavlja etarsko ulje Melisa matičnjak. Ovo esencijalno ulje je vrlo pogodno za kozmetičku primenu. Ne sadrži parabene, ograničene konzervanse, boje ili UV filtere. Proizvedeno je od cvetnih vrhova slatke aromatične biljke. Njegova aroma se smatra antidepresivom i poznato je da pomaže nervnom sistemu. Slatka aroma nalik limunu.

Više informacija

460,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

Melisa je rod višegodišnjih biljaka iz roda Lamiaceae, poreklom iz Evrope i Azije čije se uzgajanje rasprostranilo i na mnoge druge države. Naziv Melisa potiče od grčke reči "melissa", što znači "pčela" i opisuje plodove koji su leti prepuni nektara i privlače pčele. Melisu možemo prepoznati po mirisu limuna koje se ispoljava kada je stabljika oštećena.

Ovo eterično ulje poznato je po širokoj primeni. Aplikovanje ulja matičnjaka na kožu može ubrzati cirkulaciju, smanjiti crvenilo i hidrirati kožu. Takođe, matičnjak daje posebnu aromu jelima i obogaćuje ukus. Ono po čemu je ulje Melise posebno jeste snažno umirujuće dejstvo. Potpomaže osećaj relaksacije i umiruje napetost. Pored toga, interno konzumiranje ulja Melise jača imunitet.

S obzirom na široku primenu i različite načine primene Melisse, nailazimo na dosta recepata za različite probleme sa kojima se ovo ulje hvata u koštac.

1. UBLAŽAVANJE NESANICE

2006. godine je sprovedeno istraživanje u kome se pokazalo da su osobe koje su konzumirale kapi Valerijane i Melisse u kombinaciji, doživele poboljšanje od čak 80% i bile dosta mirnije, lakše zaspivale i imale dublji san.

Recept: Preporučuje se da se pre spavanja popije šolja čaja koja je proključala sa kapima valerijane i matičnjaka.

2. LEČENJE HERPESA

Ukoliko imate problema sa herpesom kada se prehladite, ulje Melisse pokazuje fantastične rezultate u borbi sa herpesom. Recept: Ulje matičnjaka se nanosi direktno na herpes. Jako je važno prethodno uraditi alergo-test na podlaktici, tako da bi proverili svoju toleranciju na dati proizvod.

3. UBLAŽAVANJE GLAVOBOLJE

Matičnjak takođe može biti efikasan u rešavanju glavobolje, a posebno ukoliko je prouzrokovana stresom. Poznat je po opuštajućem dejstvu koje pruža i oslobađa napetosti. Takođe, konzumiranje ulja može pomoći da se otvore i opuste zategnuti krvni sudovi, što često uzrokuje glavobolju.

Recept: preporučuje se Dnevni unos od 300 do 600mg, najviše 3 puta dnevno. Ovo će pomoći da se spreči nastanak glavobolje, jer je dejstvo Melisse već uveliko u našem sistemu.

4. UBLAŽAVANJE ZUBOBOLJE

Osobine matičnjaka koje ublažavaju bolove mogu ga učiniti idealnim izborom za ublažavanje zubobolje. Smatra se da matičnjak zbog svog antiinflamatornog dejstva cilja upaljene regije i radi na odstranjivanju istih.

Recept: Razblaženo eterično ulje Melisse nakapamo na pamučni štapić za uši i laganim pokretima nanesemo na bolnu regiju.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji