Etarsko ulje Karanfilić Pogledaj veće

Etarsko ulje Karanfilić


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Etarsko ulje karanfilića bistri um i jača koncentraciju i mentalnu aktivnost. Antimikrobno djelovanje čini etersko ulje karanfilića jednim od najsnažnijih antiseptika sa širokim spektrom antibakterijskih i antivirusnih dejstava. Dokazana mu jei analgetska i antigljivična aktivnost. Pospješuje dotok krvi u površinske slojeve kože i vraća joj mladenački izgled. Ima afrodizijačko dejstvo.

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE KARANFILIĆA

(Clove leaf essential oil)

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

  • KARAKTERISTIKE:
  • Biljka: Eugenia caryophyllata L.
  • Miris: začinski, slatko-opor
  • Način dobijanja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: cvet, list
  • Glavni sastojci: eugenol, beta-kariofilen, alfa-humulen

DEJSTVO:

Etarsko ulje karanfilića bistri um i jača koncentraciju i mentalnu aktivnost. Antimikrobno delovanje čini etarsko ulje karanfilića jednim od najsnažnijih antiseptika sa širokim spektrom antibakterijskih i antivirusnih dejstava. Dokazana mu je i analgetska i antigljivična aktivnost. Pospešuje dotok krvi u površinske slojeve kože i vraća joj mladalački izgled. Ima afrodizijačko dejstvo.

UPOTREBA:

Etarsko uje karanfilića primenjuje se za ublažavanje glavobolja, reumatskih tegoba i bolova uzrokovanih artritisom. Osim što ublažava probleme izazvane infekcijama u usnoj šupljini, olakšava i tegobe bronhitisa i astme. Preporučuje se za problematičnu kožu, zahvaćenu aknama kao i protiv bora.S obzirom da se koristi u malim količinama, treba ga pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...) Dobro se slaže sa etarskim uljima nane, cimeta, lavande, geranijuma, limuna, pomorandže i grejpfruta.

UPOZORENJE:

Etarsko uje karanfilića je vrlo snažnog delovanja, nadražuje kožu, pa ga treba ispravno dozirati.
Može izazvati iritaciju određenih tipova kože. Ne preporučuje se korišćenje kod trudnica, dojilja i dece. Ne koristiti kod hormonski zavisnih tumora. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji