ULJE PŠENIČNIH KLICA Pogledaj veće

ULJE PŠENIČNIH KLICA


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Ulje pšeničnih klica dobija se iz klica koje se nalaze u zrnu pšenice. Ovo ulje sadrži niz elemenata blagotvornih za kožu. Tu spadaju nezasićene masne kiseline (pretežno linolna), vitamini A i D, vitamini B kompleksa,  vitamin E i veoma redak vitamin K. Jedno je od retkih ulja koje sadrži i provitamin A.

Više informacija

200,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

PŠENIČNE KLICE ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Ulje pšeničnih klica dobija se iz klica koje se nalaze u zrnu pšenice. Ovo ulje sadrži niz elemenata blagotvornih za kožu. Tu spadaju nezasićene masne kiseline (pretežno linolna), vitamini  A i D, vitamini B kompleksa, vitamin E i veoma redak vitamin K. Jedno je od retkih ulja koje sadrži i provitamin A, odnosno beta karotenom.

Od minerala sadrži velike količine fosfora, kalijuma, kalcijuma, gvožđa i magnezijuma. Ulje pšeničnih klica sadrži jako visok nivo vitamina E i do 7 puta više u odnosu na druga ulja. Vitamina E je  jedan od najjačih antioksidanasa koji štiti telo od slobodnih radikala. Njegovo antioksidativno dejstvo  sprečava štetne spoljašnje uticaje na naše telo. Zahvaljujući ovakvom sastavu ulje pšeničnih klica se efikasno primenjuje u nezi  i lečenju kože i kose.

DEJSTVO:

  • Koža

Ulje pšeničnih klica je prirodni melem koji štiti i neguje  našu kožu. Ono stimuliše razmenu supstanci na ćelijskom nivou. Štiti ćelije kože od oštećenja, dubinski hrani i regeneriše kožu pa usporava proces njenog starenja i pojavu bora. Posebno je korisno za negu suve,  tanke, oštećene, osetljive i ispucale kože. Takođe se dobro pokazalo u nezi upalnih procesa na koži, poput psorijaze i ekcema, zatim za negu kože nakon opekotina i ozleda kao i za tretiranje ožiljaka.

  • Kosa

Ulje pšeničnih klica dragocen je saveznik u nezi suve i oštećene kose. Hrani i hidrira vlasi i štiti dlaku i njen omotač od pucanja. Takođe doprinosi zdravlju kože glave.  Posebno prija kovrdžavoj kosi koja je prirodno suvlja od ravne. Redovnom upotrebom vraća  kosi  sjaj i čvrstinu.

UPOTREBA:

Danas se ulje pšeničnih klica koristi u izradi mnogih kozmetičkih i terapeutskih proizvoda. Može se dodavati u losione, masti, kreme, sredstva lične higijene. Takođe ulazi u sastav raznih prirodnih melema za ublažavanje ekcema i dermatitisa. 

Zbog toga je, usprkos sadržaju višestruko nezasićenih masnih kiselina (do 60%), ulje vrlo stabilno. Preporuka je dodavati ulje pšeničnih klica (oko 10 %) drugim biljnim uljima radi sprječavanja kvarenja (užiganja).

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji