Smanjena cena!
** AKCIJA ** -5% NA SVE + BESPLATNA DOSTAVA > 5990 RSD *PROLEĆNA AKCIJA* -%
ULJE AVOKADA Pogledaj veće

ULJE AVOKADA


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Biljno ulje Avokada dobija se procesom ekstrahovanja pulpe avokada, koji je plod Persea americane koja potiče iz Meksika. Ovo ulje odlikuje žuta boja i odustvo mirisa.

Više informacija

142,50 rsd sa PDV20%

150,00 rsd sa PDV20%

-5%

*PROLEĆNA AKCIJA* -%
*PROLEĆNA AKCIJA* -%
*PROLEĆNA AKCIJA* -%
*PROLEĆNA AKCIJA* -%
Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

AVOKADO ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Ulje avokada je jedno od ulja, koja sadrže visok procenat hranljivih sastojaka potrebnih za negu kože. Veoma je bogato mono-nezasićenim masnim kiselinama (oleinskom i palmitoleinskom kiselinom), kao i polinezasićenim masnim kiselinama ( linolnom kiselina i  alfa-linolenskom kiselinom). U njegovom ulje nalazi se i obilje vitamina, A, E, D, C, i vitamini B kompleksa. Visoka koncentracija antikosidanasa, čine ga otpornim na uticaj spoljašnje sredine. Takođe sadrži, sterole i fitosterole, karotenoide i određeni procenat minerala.

DEJSTVO:

  • Koža

Zbog svog specifičnog sastava avokado ulje se pokazalo vrlo efikasno u  borbi protiv slobodnih radikala i prevremenog starenja kože. Takođe deluje na  hidrataciju epidermisa i regeneraciju kože, potpomažući  sintezu  kolagena i elastina. Ovo ulje ima i određena antiinflamatorna svojstva, koja pomažu u umirivanju osjetljive i iritirane kože, a zaslužno je  i za pojačanu otpornost kože i njene hidrolipidne barijere.

  • Kosa

Ulje avokada svojim sastojcima, na isti način deluje i na vašu kosu. Hraneći  i negujući kožu glave, poboljšаva  izgled i strukturu postojeće dlake, dok ujedno  podstičete rast nove i zdrаve kose.

UPOTREBA:

Najveća prednost ulja avokada jest činjenica da se može koristiti kao samostalni sastojak, ali i kao sastojak složenih kozmetičkih proizvoda za negu i regeneraciju kose i kože. Takođe se koristi i u izradi sapuna, hladnim postupkom.

Biljno ulje Avokada dobija se procesom ekstrahovanja pulpe avokada, koji je plod Persea americane koja potiče iz Meksika. Ovo ulje odlikuje žuta boja i odustvo mirisa.

Ukoliko ste imali prilike da probate avokado, svesni ste koliko je drugačiji od ostalog voća. Primetili ste da je često uvršćen u sastojke zdravih jela i sigurno ste se zapitali zašto. Avokado je bogat zdravim mastima i baš iz tog razloga treba obratiti posebnu pažnju i na njegovo ulje. Ulje avokada ima razne pozitivne efekte na naše zdravlje, negu kože i kose i sve to jer je snažan antioksidans i vlasnik zdravih masti.

S obzirom na bogat sadržaj ulja Avokada, njegova primena je višestruka. U nastavku ćemo Vam dati neke od ideja za maksimalan užitak u izabranom ulju.

1. NEGA KOŽE UZ POMOĆ ULJA AVOKADA

U sastavu ovog ulja nalaze se hranljive materije i vitamini A i E, koji su zaduženi za osnaživanje kožne membrane. Sprovedeno je istraživanje u kome su korisnici koji pate od Psorijaze koristili kremu koja sadrži ulje avokada. Rezultati su pokazali učinkovitost kreme nakon 12 nedelja učestalog korišćenja. Takodje, ukoliko imate suvu, dehidriranu kožu ili rane koje sporo zarastaju, ova krema može biti odličan saveznik.

Napomena: Nanošenje ulja avokada u nerazblaženom obliku se ne preporučuje!

2. REŠITE SE AKNI

Primenom ulja avokada možete sprečiti nastanak bubuljica tako što ćete ga naneti na lice i ostaviti da odstoji nekoliko minuta, nakon čega ćete ga isprati toplom vodom. On će Vaše lice ostaviti hidriranim, ukloniće crvenilo, dok će sa druge strane smanjiti lučenje sebuma.

3. SMANJITE POJAVU PORUTI

Nanošenjem ulja avokada na teme pomoći će u borbi protiv peruti i sprečiće njegov nastanak.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji