RICINUSOVO ULJE Pogledaj veće

RICINUSOVO ULJE


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Ricinus Communis Seed Oil

Ulje dobijeno iz ricunusovog semena bogato je ricinoleičnom kiselinom. To je veoma retka masna kiselina, koja se osim u ovom ulju nalazi i u nekim vrstama pečuraka. Ona ima dokazano antigljivično i antibakterijsko dejstvo. U sastav ricinusovog ulja ulazi još i vitamin E.

Više informacija

100,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

RICINUS ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Ulje dobijeno iz ricunusovog semena  bogato je ricinoleičnom kiselinom. To je veoma retka masna kiselina, koja se osim u ovom ulju nalazi i u nekim vrstama pečuraka. Ona ima dokazano antigljivično i antibakterijsko dejstvo. U sastav ricinusovog ulja ulaze još i vitamin E, poznati antioksidans, koji štiti kožu od štetnih uticaja slobodnih radikala. Masne kiseline: stearinska, linoleinska i dehidroksistearinska kiselina  koje su takođe u sastavu ovog ulja, štite i regenerišu kožu.

DEJSTVO:

  • Koža

Ricinus ulje je idealno je za negu suve kože. Osim što hidrira, ono stvara zaštitni film na površini kože, pa je čuva i od gubitka vlažnosti. Njegovo antibakterijsko dejstvo čini ga dobrim saveznikom u borbi protiv bubuljica. Odlično je i za skidanje šminke . Neguje zanoktice i ubrzava rast noktiju. Takođe je odlično i za negu i rast trepavica, koje postaju gušće, jače i sjajnije.

  • Kosa

Ricinusovo ulje se uglavnom koristi za jačanje kose, ali ujedno deluje i protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija kože glave. To ga čini idealnim u borbi protiv peruti i opadanja kose. Redovna upotreba ricinusovog ulja, pomaže rastu gušće i jače dlake, pa kosa dobija zdraviji i lepši izgled.

UPOTREBA: Ricinusovo ulje se pre svega nalazi prizvodima za negu kose. Međutim, njegov specifičan sastav obezbedio mu je primenu i u preparatima za negu kože, trepavica, obrva i noktiju.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji