ETARSKO ULJE MYRRH SMOLA MIRA Pogledaj veće

ETARSKO ULJE MYRRH SMOLA MIRA


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Alekpharm Vam predstavlja esencijalno ulje myrrh smola mira. Ovo je duboko istorijski sastojak sa visoko cenjenom reputacijom u svetu mirisa. Aroma dima, slatka i gorka, veoma delikatna.

Osim svoje zavodljive arome ovo esencijalno ulje poseduje i svojstvene blagodeti zbog antioksidativnih i antiinflamatornih svojstava. Smola debla drveta Commiphora Mirrha se bere u Somaliji.

Više informacija

1.000,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Eterična ulja, utiču na poboljšanje zdravstvenog stanja na blag i prirodan način. Vaš pažljivo osmišljen proizvod možete obogatiti prirodnim eteričnim uljem. Isparavanja etarskih ulja i mirisno oplemenjivanje prostora idealno je za prečišćavanje vazduha (difuzeri i aroma lampe) i stvaranje harmonične i mirisne sredine. Aromaterapeutski efekat odnosno terapija putem mirisa naših 100% prirodnih etarskih (eteričnih) ulja je neprikosnovena! Inhalacije i udisanje lekovitih para, aromatične kupke, masažna ulja u kombinaciji sa 100% prirodnim etarskim uljima njihov efekat dovode do maksimuma. Mirisima do zdravlja!


Specifikacije/Dokumentacija

Myrrh (smola mira) poreklom iz Afrike je malo i trnovito drvo ili žbun koje proizvodi sok koji se stvrdne i pretvara u smolu. Potiče iz porodice Commiphora.

Odlikuje je autentičan, drvenast, slatko-gorak miris.

Smola mira poznata je po svojoj svestranosti upotrebe. Medicina, parfemi, religiozne svrhe, samo su neke od polja primene ovog ulja. Upravo zbog te raznovrsnosti, smola mira je visoko cenjena u mnogim kulturama sveta.

Ulje Myrrh poznato je po svojoj efikasnosti u oralnoj higijeni, čišćenju usta i grla. Ulje se može uključiti u svoju svakodnevnu rutinu, stavljanjem nekoliko kapi u pastu za zube ili pak ispiranjem usta uljem koje smo prethodno sipali u čašu vode.

Sledeći benefit ovog ulja je sprečavanje nastanka bora, ujednačavanje tena, hidratacija i umirivanje kože nakon brijanja.

Ukoliko se osećate napeto i želite da podignete svoje raspoloženje, ulje smole mira možete raspršiti prostoriji i na taj način doći do emocionalne ravnoteže i blagostanja.

Već smo pomenuli koliko je etarsko ulje Myrrh učinkovito na razne svakodnevne probleme sa kojima se susrećemo, a ukoliko Vas zanima za šta bi ga sve mogli primeniti, evo malo reči i o tome.

1. ORALNA HIGIJENA

Bilo da imate problem sa neprijatnim zadahom ili jednostavno želite da unapredite svoju oralnu higijenu- ulje mira je prava opcija za Vas. Za efikasnije čišćenje usta i zuba u pastu za zube možete dodati jednu do dve kapi etarskog ulja, a ukoliko ste pobornik tečnosti za ispiranje usta, samostalno ga možete napraviti tako što ćete dve kapi ulja rastvoriti u čaši vode. Primenićete ga tako što ćete usta sa njim ispirati do 30 sekundi, a zatim ga ispljunuti.

2. NEGA KOŽE

Ukoliko ste primetili da Vam se na licu pojavljuju fine bore, da Vam lice gubi mladalački sjaj i da Vam koža prosto ne izgleda odmorno i hidrirano, ulje mira je jedna od opcija za rešavanje ovakvog problema. Potrebno je dodati jednu do dve kapi ulja u hidrantnu kremu koju inače koristite za negu svoje kože.

3. SUVE RUKE I ZANOKTICE

Svi se susrećemo sa preteranom pojavom zanoktica oko noktiju, kao i ispucalim rukama. Bilo da je to zbog hladnog vremena, preteranog kontakta sa vodom ili nečeg trećeg, imamo odlično rešenje za Vas. Uz pomoć samo nekoliko sastojaka, u mnogome možemo pomoći sebi u svakodnevnoj nezi kože.

Potrebno Vam je: esencijalno Myrrh ulje, shea buter, pčelinji vosak i kokosovo ulje. Mešanjem ovih proizvoda dobićete kremu meke teksture koju možete koristiti svakodnevno.

4. OSVEŽIVAČ PROSTORIJE

Ukoliko ste ljubitelji raspršivača mirisa, ovo će Vas oduševiti! Pored toga što Myrrh ulje fantastično miriše, ono ima i umirujuće dejstvo. Jedino što treba da uradite jeste da nekoliko kapi stavite u sredstvo za raspršivanje i da uživate! Često se priča o tome kako ulje mira održava mir i harmoniju u kući, pa zašto ne bi probali?

14 sličnih proizvoda u istoj kategoriji