Etarsko ulje Kedra Pogledaj veće

Etarsko ulje Kedra


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Etarsko ulje kedra je pre svega jaki limfotonik pa se koristi kod otečenih nogu i u tretmanu celulita. Zbog jakog antiseptičkog dejstava koristi se i kod upalnih procesa na koži, akni, seboreje, peruti, ekcema, dermatitisa i opekotina. Dodaje se u preparate za negu kose u cilju otklanjanja peruti, kao i za podsticanje rasta kose.

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

Eterična ulja, utiču na poboljšanje zdravstvenog stanja na blag i prirodan način. Vaš pažljivo osmišljen proizvod možete obogatiti prirodnim eteričnim uljem. Isparavanja etarskih ulja i mirisno oplemenjivanje prostora idealno je za prečišćavanje vazduha (difuzeri i aroma lampe) i stvaranje harmonične i mirisne sredine. Aromaterapeutski efekat odnosno terapija putem mirisa naših 100% prirodnih etarskih (eteričnih) ulja je neprikosnovena! Inhalacije i udisanje lekovitih para, aromatične kupke, masažna ulja u kombinaciji sa 100% prirodnim etarskim uljima njihov efekat dovode do maksimuma. Mirisima do zdravlja!


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE KEDRA

(Cedarwood essential oil)

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Cedrus atlantica
  • Miris: težak, drvenast, balzamičan, ugodan
  • Načindobijanja: destilacija
  • Deobiljkeizkoje se dobijaulje: drvo
  • Glavni sastojci: himahalen, alfa-cedren, alanton

DEJSTVO:

Etarsko ulje kedra deluje umirujuće i olakšava stanja zabrinutosti.Omogućava miran san,vraća samopouzdanje, bistri um i jača emotivnu i psihičku stabilnost. Deluje izuzetno antiseptički i antireumatski. Mukolitik je pa pomažekod prehlade, kašlja, bronhitisa i gripa.Podstiče cirkulaciju limfe, razlaganje masti i izlučivanje štetnih produkata metabolizma iz tela.

UPOTREBA:

Etarsko ulje kedra je pre svega jaki limfotonik pa se koristi kod otečenih nogu i u tretmanu celulita. Zbog jakog antiseptičkog dejstava koristi se i kod upalnih procesa na koži, akni, seboreje, peruti, ekcema, dermatitisa i opekotina. Dodaje se u preparate za negu kose u cilju otklanjanja peruti, kao i za podsticanje rasta kose. Ovo ulje ima i adstigentno i dezinfekciono dejstvo pa se često koristi i u muškoj kozmetici, u preparatima za posle brijanja. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...). Može se koristi i kao sredstvo za zaštitu od moljaca u ormanima.

UPOZORENJE:

Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne preporučuje se u trudnoći i deci do 6 godina. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

1. ULJE KEDRA U BORBI SA GUBITKOM KOSE

Čuli ste za bolest pod nazivom Alopecia areata, koja uzrokuje da imuni sistem čoveka napada folikul dlake, što dovodi do opadanja kose. Esencijalno ulje kedra se smatra delotvornim sredstvom u borbi protiv gubitka kose. Niz istraživanja sprovedeno je kako bi se došlo do zaključka da li i u kojoj meri ulje kedra može pomoći. Rezultati su bili pozitivni, a radilo se o jedinjenju esencijalnog ulja ruzmarina, kedra, tamjana i lavande u mešavini sa nekim osnovnim uljem (bademovo, jojobino, kokosovo itd.).

Istraživanje je trajalo sedam meseci, a ispitanici su svakodnevno masirali teme glave jedinjenjem ovih ulja i primetili značajnu razliku u rastu kose. Još jedna dobra strana jedinjenja ovih ulja jeste njihov uticaj na kožu glave, prilikom koga utiče na perutanje glave, ekcem i svrab vlasišta. Ukoliko ste ljubitelj ulja kedra, možete dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja u šampon ili balzam za kosu. To će je dodatno nahraniti i hidrirati.

2. ULJE KEDRA U BORBI PROTIV AKNI

Pomenuli smo čudotvorna antiinflamorna i antimikrobna dejstva esencijalnog ulja kedra i baš zbog tih svetlih strana ovog ulja - preporučujemo njegovu upotrebu za aknozna stanja kože. Pre nanošenja na kožu lica preporučujemo da ulje nanesete na nadlakticu, kako bi proverili toleranciju organizma na ulje. Kada ste to proverili, ostaje da odlučite na koji način ćete iskoristiti blagodati ovog ulja, a evo nekoliko načina:

• dodavanje dve kapi esencijalnog ulja kedra u dve kašičice osnovnog ulja (badem, jojoba, kokosovo ulje itd.), sjedinite ih, a zatim stavite na lice na 20 minuta, nakon čega ćete isprati kožu toplom vodom i staviti hidrantnu kremu. Ovaj način primene preporučuje se jednom do dva puta nedeljno;

• takođe, možete dodati nekoliko kapi kedra u piling za lice;

• pokušajte primenu kedrovog ulja tako što ćete dodati nekoliko kapi u hidrantnu kremu ili kremu za akne koju već koristite.

Pored sjajnog uticaja na aknoznu kožu, ulje kedra daje značajne rezultate kada se nanosi na ožiljke, ali se takođe može koristiti i kod artritisa.

3. KEDAR U AROMATERAPIJI

Ovo sjajno ulje ne prestaje da iznenađuje svojim blagotvornim dejstvima po organizam. Još jedan u nizu sjajan benefit jeste primena ulja u aromaterapiji, gde sprečava nesanicu zbog svog 'sedativnog' dejstva, umiruje i uspavljuje. Možete ga koristiti dodavanjem u difuzor tako što će biti raspršen po celoj prostoriji, a možete dodati nekoliko kapi ulja u toplu kupku pre spavanja.

Eterično ulje kedra svoje mesto je pronašlo u različitim proizvodima. Može se koristiti kao repelent (protiv insekata), u kolonjskim vodicama i parfemima, šamponima i dezodoransima. Takođe, esencijalno ulje kedra smatra se za jak antiseptik, antispazmodik (što znači da utiče na relaksaciju mišića i grčeve), takođe ima i antiinflamatorno dejstvo (deluje na zapaljenske procese) i antifungalno dejstvo (efikasnost u borbi protiv gljivica).

Eterično ulje kedra potiče od zimzelenog drveta kedrovine, što predstavlja porodicu drveta kleke. Dobija se iz iglica, bobica i kore drveta kleke, koje je široko rasprostranjeno po različitim državama širom sveta. Ono što je zanimljivo, jeste da se ulje kedra može dobiti različitim metodama: destilacijom i hladnim presovanjem. Odlikuje ga žuto-zlatna-braon boja i sladak, pomalo drvenast miris.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji