Etarsko ulje Žalfija Pogledaj veće

Etarsko ulje Žalfija


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Etarsko ulje žalfije deluje umirujuće, opušta i ublažava nervnu napetost. Otklanja glavobolju i olakšava disanje kod infekcija disajnih puteva. Podstiče cirkulaciju i ima antiseptičko, antibakterijsko i fungicidno dejstvo. Smanjuje znojenje i ubrzava zarastanje rana.

Više informacija

360,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE ŽALFIJE

(Sage essential oil)                                                       

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Salvia officinalis L.
  • Miris: svež, intenzivan, prodoran
  • Način dobijanja ulja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: cela biljka
  • Glavni sastojci: tujon, kamfor, limonen, linalool, geraniol, citral, citronelol, eugenol

DEJSTVO:

Etarsko ulje žalfije deluje umirujuće, opušta i ublažava nervnu napetost. Otklanja glavobolju i olakšava disanje kod infekcija disajnih puteva. Podstiče cirkulaciju i ima antiseptičko, antibakterijsko i fungicidno dejstvo. Smanjuje znojenje i ubrzava zarastanje rana.

UPOTREBA:

Etarsko ulje žalfije dobro deluje kod umora praćenog nervozom. U kombinaciji sa etarskim uljima mente, limuna ili ruzmarina, pojačava koncentraciju i pomaže da se razbistre misli. Djeluje antiseptički, pa se koristi kod bolesti usne duplje i grla. Pogodno je i za ublažavanje tegoba proširenih vena. Koristi se za negu problematične kože (u preparatima za otklanjanje akni)  i za negu kose (masna kosa, perut, opadanje kose). Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...) Kupke od žalfije preporučuju se protiv atletskog stopala i protiv preteranog znojenja nogu, jer je žalfija  jedna od retkih biljka koje smanjuju znojenje. Za tretman celulita najčešće se koristi  u kombinaciji sa etarskim uljima kedra, ruzmarina i eukaliptusa.

UPOZORENJE:

Etarsko ulje žalfije je snažnog delovanja pa ga treba pažljivo dozirati. Pravilnom upotrebom etarskog ulja žalfije, ne javljaju se nikakve štetne posledice, ali se ne preporučuje  u trudnoći, deci do 6 godina i epileptičarima. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji