ETARSKO ULJE TAMJAN-Olibanum oil Pogledaj veće

ETARSKO ULJE TAMJAN-Olibanum oil


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Tamjan je smola koju luči drvo koje pripada porodici Burseraceae (rod Bosvellia), a potiče sa južnog arapskog poluostrva i Afrike, gde raste u izrazito suvim predelima. Drvo dostiže do čak tri metra i za proizvodnju smole je potrebno najmanje deset godina uzgoja.

Više informacija

350,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

Tamjan je smola koju luči drvo koje pripada porodici Burseraceae (rod Bosvellia), a potiče sa južnog arapskog poluostrva i Afrike, gde raste u izrazito suvim predelima. Drvo dostiže do čak tri metra i za proizvodnju smole je potrebno najmanje deset godina uzgoja.

Izrazito je bogat monoterpenima, seskvirpenima i estrima. Moćan je antioksidans, antiseptik i adstrigent. Esencijalno ulje se najčešće koristi za rešavanje respiratornih smetnji, jačanje imuniteta i snižavanje anksioznosti i stresa. Eterično ulje tamjana odlikuje drvenasti, začinski miris i tamno žuta (do braon) boja.

• REGULIŠE SIMPTOME ARTRITISA

Pomenuli smo da esencijalno ulje tamjana u svom sastavu sadrži terpene koji su moćna jedinjenja koja ovom ulju pružaju antiinflamatorne efekte koji mogu pomoći u smanjenju upale zglobova uzrokovanih artritisom. Istraživanja koja su sprovedena ukazuju da tamjan može da spreči oslobađanje leukotriena, jedinjenja koja izazivaju upalu.

• LEČENJE BRONHITISA I ASTME

Vekovima unazad esencijalno ulje tamjana je korišćeno u tradicionalnoj medicini, za lečenje bronhitisa i astme. Istraživanja ove prakse dokazala su da jedinjenja koja poseduje tamjan utiču na proizvodnju leukotriena, koji izazivaju stezanje bronhijalnih mišića kod astme. Pored toga, ono utiče i na smanjenje prekomerne proizvodnje sekreta i šlajma.

• KORISNA KOMPONENTA U ORALNOJ HIGIJENI

S obzirom na snažna antibakterijska dejstva esencijalnog ulja tamjana, smatra se da može pomoći u poboljšanju oralne higijene i prevenciji bolesti desni. Ono smanjuje stvaranje i širenje bakterija u ustima, kao i nastanak bolesti desni.

• SMANJUJE SIMPTOME DEPRESIJE I ANKSIOZNOSTI

Dodavanjem nekoliko kapi esencijalnog ulja tamjana u Vaš difuzer, može Vas osloboditi stresa i smanjiti nivo anksioznosti i depresije.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji