Etarsko ulje Origano Pogledaj veće

Etarsko ulje Origano


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Biljka origana nam stiže iz brdskih, mediteranskih predela i Azije, iz porodice Origanum vulgare. Zbog svoje široke primene, kultivisana je i u delovima Meksika i Sjedinjenih Američkih država. Esencijalno ulje origana dobija se destilacijom same biljke origana. Pored toga što je sastojak mnogobrojnih jela, ulje origana je prepuno antioksidanasa koji korisniku pružaju razne zdravstvene prednosti.

Više informacija

460,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE ORIGANA

(Origanum vulgare essential oil) 

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Origanum vulgare L.
  • Miris:karakterističan, kamforasti, začinsko biljni
  • Načindobijanja: destilacija
  • Deobiljkeizkoje se dobijaulje: svežiizdanci u cvatu
  • Glavni sastojci: karvakrol, timol, gama-terpinen, p-cimen

DEJSTVO:

Etarsko ulje origana spada u najmoćnija prirodna sredstva sa antiseptičkim i antibiotskim dejstvom. Među prirodnim antioksidansima, ovo ulje je jedno od najmoćnijih. Deluje umirujuće na nervni sistem, a pomaže i u rešavanju  akutnih i hroničnih plućnih tegoba. Olakšava izlučivanja sluzi iz zapušenih sinusa, ubrzava zarastanje rana i posekotina. Ima i antigljivično dejstvo.

UPOTREBA:

Etarsko ulje origana naneto spolja na kožu, duboko prodire u tkivo  pri čemu pomaže kod upale tetiva i zglobova, povrede ligamenata, bolova u mišićima glavobolje, i migrene.  Kao dobar antiseptik upotrebljava se i u tretmanima protiv akni, bubuljica, osipa i drugih problema sa kožom. Koristi se i za otklanjanje gljivičnih infekcija stopala i noktiju. Može se primenjivati u vidu inhalacija, kupki  i u proizvodima za lokalnu primenu na koži. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...).

UPOZORENJE:

Etarsko ulje origana pažljivo dozirajte jer može izazvati iritirataciju kože. Ne preporučuje se korišćenje kod trudnica, dojilja i dece ispod 6 godina.  Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

Biljka origana nam stiže iz brdskih, mediteranskih predela i Azije, iz porodice Origanum vulgare. Zbog svoje široke primene, kultivisana je i u delovima Meksika i Sjedinjenih Američkih država. Esencijalno ulje origana dobija se destilacijom same biljke origana. Pored toga što je sastojak mnogobrojnih jela, ulje origana je prepuno antioksidanasa koji korisniku pružaju razne zdravstvene prednosti.

Ono što je zanimljivo kod ulja origana jeste da pored toga što je jedan od glavnih sastojaka u hrani, on predstavlja i prirodni antibiotik, kao i sredstvo protiv gljivica, a može pomoći kod gubljenja kilograma i snižavanje nezdravog holesterola.

1. PRIRODNI ANTIBIOTIK

Esencijalno ulje origana sadrži karvakol - moćnu komponentu koja pomaže u borbi protiv bakterija u našem organizmu. Sigurno ste se do sada susreli sa bakterijom Stafilokukus aureus, koja je jedna od najčešćih uzročnika mnogobrojnih infekcija organizma. Ona, izmedju ostalog, može podstaći mnogobrojne infekcije na koži, koje ulje origana sa lakoćom odstranjuje - dokazalo je istraživanje. Lokalno nanošenje razblaženog ulja može uticati na uklanjenje infekcije na Vašoj koži.

2. ZAPALJENSKI PROCESI NA KOŽI

Ukoliko imate problema sa ujedima insekata, ekcemima, alergijama, ulje origana može Vam može pomoći i ublažiti zapaljenske procese.

3. RASPRŠIVANJE ULJA ORIGANA

Za razliku od pojedinih etarskih ulja, origano se može pohvaliti širokim dejstvom tokom raspršivanja. On jača imuni sistem, pročišćava disajne puteve, ali i utiče na psihičko blagostanje, tako što razbistrava um i podiže koncentraciju.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji