ETARSKO ULJE MIRODJIJE Pogledaj veće

ETARSKO ULJE MIRODJIJA


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Etarsko ulje Mirođije dobija se iz semena, stabljika ili listova biljke Mirođije koja je jednogodišnja biljka iz porodice Apiaceae, koja je jedina vrsta iz roda Anethum. Potiče iz jugozapadne Azije, a prepoznaćemo je po paperjastim listovima i malim žutim cvetovima praćenim sitnim semenkama. Njegovo ime u prevodu znači 'uspavati'.

Više informacija

360,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

Etarsko ulje Mirođije dobija se iz semena, stabljika ili listova biljke Mirođije koja je jednogodišnja biljka iz porodice Apiaceae, koja je jedina vrsta iz roda Anethum. Potiče iz jugozapadne Azije, a prepoznaćemo je po paperjastim listovima i malim žutim cvetovima praćenim sitnim semenkama. Njegovo ime u prevodu znači 'uspavati', što nam samo govori o njegovom umirujućem dejstvu. Zanimljiva priča koja se vezuje za ovu biljku jeste njeno korišćenje u srednjem veku kao amajlija protiv vradžbina.

U celom svetu su poznati razni benefiti ulja Mirođije i uveliko je rasprostranjena njegova upotreba, ali smatramo nedovoljno s obzirom na njegova višestruka sjajna dejstva. Ovo esencijalno ulje nam može pomoći u svakodnevnom životu kod raznih problema, a neki od njih su grčevi u mišićima koji su nam svima dobro poznati, može pomoći kod varenja hrane i problema sa nadimanjem, ubrzati proces zarastanja rana, izlečiti kandidu i ono najzanimljivije- može pomoći majkama koje doje, a bore se sa nedostatkom mleka.

Kada znamo sve benefite ovog sjajnog ulja, jedino što ostaje naš problem jeste odluka za šta ćemo ga pre iskoristiti. Evo nekih korisnih saveta za njegovu upotrebu.

1. REGULISANJE SPAZAMA

Bilo da su u pitanju grčevi u mišićima, crevima, disajnim putevima, složićemo se da su u najmanju ruku neprijatni, a ponekad mogu biti i neizdrživi i dovesti do neželjenih situacija. Esencijalno ulje Mirođije je poznato po svom opuštajućem dejstvu i naučno je dokazano da njegova upotreba u ovakvim slučajevima brzo dovodi do olakšanja.

2. ULJE MIROĐIJE U ULOZI DEZINFICIJENSA

Ovo ulje poznato je po svojim dezinfekcionim svojstvima, zbog čega je čest sastojak u konzerviranoj hrani, gde potpomaže održavaju hrane svežom i sprečava kvarenje, dok sa druge strane može biti korišćen tako što se nanosi u razblaženom obliku direktno na kožu, gde pomaže ranama da zarastu. Ono što je zadivljujuće kod njegovog dejstva jeste čak i borba protiv vaški kod male dece.

3. PROBLEMI SA VARENJEM

Ukoliko imate problem sa varenjem hrane, verovatno ste čuli za korišćenje esencijalnog ulja Mirođije u te svrhe. Ali, šta ono zapravo radi? Ulje Mirođije olakšava varenje jer podstiče lučenje probavnih sokova (želudačnog na primer), ali njegova aroma takođe stimuliše pljuvačne žlezde što pomaže primarnom prihvatanju hrane u ustima. Takođe, povećava prohodnost u crevima, što hrani omogućava da bez gomilanja i drugih problema prođe kroz creva.

4. PROBLEMI SA GASOVIMA

Ulje mirođije efikasno opušta mišiće u predelu stomaka, čime gasovima 'krči' put na dole, dok u isto vreme sprečava stvaranje istih.

5. POVEĆAVA KOLIČINU MLEKA U DOJKAMA I POPRAVLJA NJEGOV KVALITET

U poslednje vreme sve više majki vodi bitku sa nedostatkom mleka ili lošim kvalitetom istog, što bebama uzrokuje grčeve i nadimanje. Naučno je dokazano da esencijalno ulje Mirođije pomaže kod ovog problema iz razloga što je 'galaktogog', što znači da je agens koji povećava stvaranje mleka, a samim tim povećava kvalitet mleka i uklanja grčeve i nadimanja kod beba.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji