** AKCIJA ** BESPLATNA DOSTAVA NA CELOM SHOPU UZ PORUČIVANJE 3x50ml ili 10x10ml BILO KOG ETARSKOG ULJA
Etarsko ulje Menta Pogledaj veće

Etarsko ulje Menta


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Etarsko ulje peperminta dobija se iz lista i stabljike istoimene biljke koja potiče iz Amerike i Evrope. Ovo etarsko ulje odlikuje intenzivno jak, ljutkasti, ali osvežavajući miris, koji dobija zbog prisustva mentola.

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE MENTE

(Peppermint essential oil)                                                  

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Mentha piperita
  • Miris: snažan, čist, osvežavajući, hladan, oštar
  • Načindobijanja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: cela biljka
  • Glavni sastojci: mentol, menton, isomenton

DEJSTVO:

Etarsko ulje mente ublažava napetost i usklađuje energiju. Budi ponos i samopoštovanje. Deluje antiseptički, a ima i antireumatsko dejstvo. Bogato je mentolom, pa osvežava prostor i ima antibakterijsko, antivirusno i analgetičko dejstvo.

UPOTREBA:

Etarsko ulje mente odlično deluje kod bronhitisa, gripa, prehlade, sinusitisa, kašlja i zubobolje. Pomaže kod glavobolje i migrena, umiruje upalna stanja kože i iritacije i povećava otpornost organizma. Zbog prijatne arome i baktericidnog dejstva, obavezan je sastojak mnogih pasti za zube. Koristi se za infekcije disajnih organa, uglavnom za inhalacije u kombinaciji sa drugim uljima, na primer sa etarskoim uljem eukaliptusa. Umiruje kašalj, a ima i repelentno dejstvo. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...). Dobro se meša s eukaliptusom, lavandom, limunom, ruzmarinom i geranijumom.

UPOZORENJE:

Pravilnom upotrebom etarskog ulja mente, ne javljaju se nikakve štetne posledice. Ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od 6 godina. Ne koristiti na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

Etarsko ulje peperminta dobija se iz lista i stabljike istoimene biljke, koja potiče iz Amerike i Evrope. Ovo etarsko ulje odlikuje intenzivno jak, ljutkasti, ali osvežavajući miris, koji dobija zbog prisustva mentola.

Ulje peperminta ima široko polje primene, od kojih su nam neki već uveliko poznati. Pored toga što se koristi u raznim slatkišima i žvakaćim gumama, esencijalno ulje peperminta igra važnu ulogu u našem zdravlju.
Može se koristiti za uklanjanje svraba na koži, ublažavanje bolova, smanjenje grčeva u mišićima, ubrzavanju cirkulacije i mnogim drugim.

1. PEPERMINT PROTIV BOLA U MIŠIĆIMA

Sigurno ste čuli za kreme koje "hlade" i smanjuju bol u mišićima nakon povrede. Upravo ovo ulje je najvažniji sastojak u takvim preparatima. Nanošenjem razblaženog ulja na bolno mesto može Vam doneti olakšanje i rasterećenje.

2. NEPRIJATNE "FLEKE" I TRAGOVI UJEDA KOMARACA

Isplanirali ste da obučete haljinu ili šorc, a upadljivi 'pečati' od ujeda komaraca skreću previše pažnje na sebe? Ne brinite, jedna kap esencijalnog ulja peperminta na tupferu koji ćete utapkati na zahvaćenu regiju rešiće Vas muka.

3. ESENCIJALNO ULJE PEPERMINTA U MASAŽI

Ovo esencijalno ulje će pored mirisa koji otvara Vaše disajne puteve - da Vam ublaži bol u leđima, ubrza cirkulaciju, donese umirujući osećaj i još veće uživanje.

4. DODATNI TRETMAN ZA SVAKI KUTAK VAŠEG DOMA

Pored toga što ćete Vi uživati u benefitima ovog ulja, on će se potruditi da zadovolji očekivanja Vaših površina koje redovno čistite. Zahvaljujući svojoj sposobnosti da ubija mikrobe i bakterije, pepermint dodat u sredstva za čišćenje će učiniti Vaš dom blistavim i čistim za tren oka!

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji