Etarsko ulje Limunova trava Pogledaj veće

Etarsko ulje Limunova trava


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Etarsko ulje limunove trave deluje protivupalno, vazodilatatorski  i sedativno (samo u niskom koncentracijama, u visokim djeluje suprotno!). Vraća pozitivno raspoloženje i povećava koncentraciju. Snažan je antiseptik, baktericid i lipolitik.Takođe je i izvrstan repelent (odbija insekte).

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE LIMUNOVE TRAVE

(Lemongrass essential oil)

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu, jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado itd.) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Cymbopogon flexuosus
  • Miris: snažan, rezak, osvežavajući, travnato-citrusni
  • Način dobijanja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: trava
  • Glavni sastojci: citral, neral, geranial, alfa-terpineol, geraniol

DEJSTVO:

Etarsko ulje limunove trave deluje protivupalno, vazodilatatorski i sedativno (samo u niskom koncentracijama, u visokim deluje suprotno). Vraća pozitivno raspoloženje i povećava koncentraciju. Snažan je antiseptik, baktericid i lipolitik. Takođe je i izvrstan repelent (odbija insekte).

UPOTREBA:  

Etarsko ulje linunove trave se zbog svog umirujućeg dejstva upotrebljava kod nervoze, nemira i nesanice. Pomaže i kod sportskih pvreda, istegnuća i modrica, kao i u borbi protiv celulita.  Koristi se u aroma lampama, kupkama  i uljanim mešavinama za odbijanje komaraca ili za urtrljavanje na problematična mesta na koži. Dobro se slaže sa eteričnim uljima lavande, mandarine i eukaliptusa. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...).

UPOZORENJE:

Sme se koristiti samo u malim količinama  zbog visokog sadržaja aldehida. Ne sme se primenjivati kod povišenog očnog pritiska. Ne koristiti se na osetljivoj koži jer može izazvati iritaciju. Ne sme doći ni u kontakt sa očima, a kontraindikovano je za upotrebu kod trudnica i dece. Ne nanositi ga direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji