ETARSKO ULJE LIMETA Pogledaj veće

ETARSKO ULJE LIMETA


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Ulje limete dobija se destilacijom ploda limete koja je citrusno voće iz porodice Rutaceae koje potiče iz Meksika. Ulje limete prepoznatljivo je po svom svežem, citrusnom mirisu i zelenoj boji.

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

Ulje limete dobija se destilacijom ploda limete koja je citrusno voće iz porodice Rutaceae koje potiče iz Meksika. Ulje limete prepoznatljivo je po svom svežem, citrusnom mirisu i zelenoj boji.

Pored toga što limetu najčešće povezujemo sa kuhinjom zbog njene sjajne arome, verujem da za neka od njenih svojstava i dalje niste čuli. Ulje limete je jak antiseptik sjajnog mirisa koji je jedan od poželjnijih u kozmetičkoj industriji i parfimerijama. Odlično se pokazuje u aromaterapijama i kao osveživač prostora, ali i u kombinaciji sa drugim uljima gde postiže svoj maksimum. Odličan je za kožu lica i ublažavanje prehlada.

1. OSVEŽIVAČ PROSTORA

Pomenuli smo da je ulje limete pravi timski igrač i da je odlično u mešavini sa raznim uljima pogotovo u slučaju dodavanja u osveživač prostora ili dufizor. Ukoliko nemate neka od ulja za mešanje, ulje limete Vas definitivno neće razočarati ni kao jedini sastojak.

Najbolje kombinovati sa: uljem limuna, bergamota, muškatnog oraščića, narandže itd.

2. NEGA KOŽE

Kada se primenjuje na koži ulje limete podržava apsorbciju materija i na taj način hidrira kožu, daje joj sjaj i utiče na pojavu finih bora na Vašem licu. Pored toga, redovnim nanošenjem ovog ulja na mesta gde imate ožiljke, ubzaće njihov proces nestajanja.

3. UMIVALICA ZA LICE

Ukoliko dodate nekoliko kapi ulja limete u svoju umivalicu i nežno j utrljate u kožu i isperete, osetićete zatezanje kože, ujednačeniju boju kao i smanjeno lučenje sebuma na Vašoj kože.

4. SJAJNA I ZDRAVA KOSA UZ POMOĆ ULJA LIMETE

Ovo ulje je čest sastojak nekih preparata za kosu, ali ukoliko niste pronašli nešto što Vam u potpunosti odgovara za uklanjanje peruti i davanje sjaja kosi, samostalno možete napraviti jedno jedinjenje. Potrebno je pomešati Jabukovo sirće i vodu sa uljem limete i dobićete jedinjenje koje smanjuje pojavu peruti i smanjuje mašćenje kože glave.

5. VAŠE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE KUPATILA

Ukoliko Vam se sredstva za čišćenje nisu pokazala kao preterano efikasna ili prosto pri ruci nemate neka od njih, možete sami napraviti svoju smesu za čišćenje. Potrebno Vam je esencijalno ulje limete, malo sode bikarbone, voda i deterdžent za sudove. Pomešajte 1/4 šoljice deterdženta za sudove, 1 šolju sode bikarbone i 10 kapi esencijalnog ulja. Da, tako je lako i jednostavno, a Vaše kupatilo će Vam biti zahvalno!

6. OSTACI OD LEPKA SA NALEPNICA

Evo jednog nesvakidašnjeg, ali veoma korisnog saveta za upotrebu esencijalnog ulja. Sigurni smo u to da ste se nekad pitali kako da skinete onaj dosadni lepak koji ostaje nakon što odlepite neku nalepnicu. Evo rešenja! Nakapajte ulje na tupfer, a zatim predjite preko lepljive površine. Lepak će nestati kao rukom odnešen!

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji