AkcijaPORUČIVANJEM NAJMANJE 7 ETARSKIH, MIRISNIH ILI PARFEMSKIH ULJA = BESPLATNA DOSTAVA!
Etarsko ulje Anis Pogledaj veće

Etarsko ulje Anis


Novo

Etarsko ulje anisa ima snažno umirujuće dejstvo  na nervni  sistem. Koristi se kod anksioznosti, depresije, besa i stresa,  kao i kod  nesanice. Ulje anisa može ubrzati cirkulaciju i olakšati simptome reume i artritisa. Efikasno je i za uklanjanja celulita. Olakšava iskašljavanje i ublažava poteškoće sa disanjem kod astme, bronhitisa i drugih respiratornih poremećaja.

Više informacija

300,00 rsd sa PDV20%

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

ETARSKO ULJE ANISA

(Anise Seed essential oil)

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa. Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado...) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

KARAKTERISTIKE:

  • Biljka: Pimpinela anisum L.
  • Miris: začinski, na “bronhi”
  • Način dobijanja: destilacija
  • Deo biljke iz koje se dobija ulje: seme
  • Glavni sastojci: anetol, estragol, fenikulin, linalool, limonene

DEJSTVO:

Etarsko ulje anisa ima snažno umirujuće dejstvo  na nervni  sistem. Koristi se kod anksioznosti, depresije, besa i stresa,  kao i kod  nesanice. Ulje anisa može ubrzati cirkulaciju i olakšati simptome reume i artritisa. Efikasno je i za uklanjanja celulita. Olakšava iskašljavanje i ublažava poteškoće sa disanjem kod astme, bronhitisa i drugih respiratornih poremećaja.

UPOTREBA:

Etarsko uje anisa treba koristiti u malim količinama. Dobro se meša sa etarskim uljima đumbira, cimeta i karanfilića. Danas se sve više  koristi se za oplemenjivanje pilinga za lice i telo, šampona i kupki, zbog svog naglašenog dejstva na mikrocirkulaciju kože. Efikasno je i u tretmanima uklanjanja celulita. S obzirom da se koristi u malim količinama, treba ga pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada...)

UPOZORENJE:

U velikim dozama, ulje anisa ima opojne efekte i usporava disanje i cirkulaciju. Može izazvati iritaciju određenih tipova kože. Ne preporučuje se korišćenje kod trudnica, dojilja i dece. Ne koristiti kod hormonski zavisnih tumora. Ne nanositi direktno na kožu i sluzokožu. Nije za oralnu upotrebu. Čuvati zaštićeno od svetlosti  i toplote, van domašaja dece.

Esencijalno ulje anisa (Pimpinella Anisum) dobija se destilacijom suvih plodova na pari. Glavni sastojak ovog esencijalnog ulja je anetol, koji čini čak 90% proizvoda, a karakterističan je za njegovu specifičnu aromu. Lekovita svojstva ovog ulja bili su poznati još u starom Egiptu, Grčkoj i Rimu. Koja to zapanjujuća svojsva sadrži esencijalno ulje anisa?

• antiepileptik;
• antihisterik;
• antireumatik;
• antiseptik;
• antispazmotik;
• reguliše digestivni trakt, itd.

Od davnina, anis je bio u upotrebi kao začin i aroma za mnoge namirnice i pića. Takođe se koristi za aromatiziranje alkoholnih pića. U nekim državama se anis čak koristi za osvežavanje zadaha.

Česta pitanja

Minimalan iznos za besplatnu dostavu je 9900 rsd.
Imamo sve za pravljenje glicerinskih sapuna (baze, mirise, boje..)
Etarska ulja se mogu koristiti za pravljenje sveća.
Etarska ulja su skroz prirodna, nastala destilacijom određenog dela biljke.
Cene na sajtu su krajnje cene sa PDV-om.
Poručite, spremimo, javimo Vam da možete doći na adresu sa sajta gde lično preuzimate i plaćate.
Ne, naš asortiman je za spoljnu upotrebu u kozmetičke svrhe.
Budite slobodni pošaljite mejl za traženo i kolege će u kratkom vremenskom roku poslati dokumentaciju.
Budite slobodni pošaljite mejl a stručan odgovor očekujte uskoro.
Bavimo se uslužnom prizvodnjom i pratećim delatnostima u zavisnosti od Vaših ideja i sugestija.
Imamo jedan širok asortiman boja koje možete pogledati u posebnoj kategoriji mice efektni pigmenti.
Mi prodajemo sirovine isključivo za kozmetičku, spoljnu upotrebu. Razlog tome je što nismo sertifikovani da ih prodajemo za unutrašnju upotrebu, za jelo i piće, što naravno ne osporava sam kvalitet naših sirovina koji je odličan.
Imamo voskove, možete pogledati na našem sajtu. Fitilje za sveće ne prodajemo.
Nemamo objekat gde možete doći i videti šta imamo. Funkcionišemo tako što se porudžbine vršite online i šaljemo brzom poštom. Druga opcija je da preuzmete lično kod nas u Železniku čim kolege spreme Vašu porudžbinu.
Šaljemo samo na teritoriji Srbije.
Ne, naše radno vreme je radnim danima od 8h - 16h.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji