HLADNO CEĐENA ULJA - II deo - Ulja namenjena svim tipovima kože

Hladno ceđena ulja su, po rečima dermatologa, „heroji novog doba“ kada je nega kože u pitanju, a posebno kada je reč o suvoj i osetljivoj koži koja zahteva konstantnu negu. Uz svakodnevnu upotrebu, ova hranljiva ulja utiču na vidno bolje stanje kože i kose.

Ulja namenjena svim tipovima kože su sledeća:

Ulje avokada

Ulje avokada se dobija presovanjem osušenog ploda biljke. Postoje razni postupci dobijanja ovog ulja:

  • Ceđenje ulja iz suve pulpe ploda, pod visokim pritiskom

  • Ceđenje ulja kroz rešetke pod velikim pritiskom, ali iz pulpe ploda koja je zagrejana vodenom parom

  • Ceđenje ulja nakon liofilizacije i ekstrakcije...
  • Visok sadržaj sterola u ovom ulju doprinosi osećaju glatkoće na koži, nakon nanošenja.

Ulje je zeleno-smeđe boje, nekada žuto-zelene, bledo-žute... Ulje avokada lako prolazi kroz kožu, hidrira je,  čineći je glatkom i mekanom. Uz ricinus, makadamiju i argan koristi se u pakovanjima za kosu, uz kokosovo ulje se koristi u izradi sapuna, Prisutan je i u uljima za lice, gelovima za tuširanje, šamponima...

Ulje koštica kajsije

Ulje koštica kajsije je blago ulje, po hemijskom sastavu dosta slično bademovom ulju. Manje je viskozno od bademovog, ali bolje razmazivo i relativno se brzo upija u kožu.

Univerzalno je za sve tipove kože, čineći osećaj lagodnosti i mekoće na njenoj površini.

Ulje moringa semenki

Ulje moringa semenki je bogato oleinskom kiselinom, brzo se upija u kožu, ima neutralan miris.

Koristi se u izradi laganih uljanih seruma, emulzija za svakodnevnu upotrebu, kao i za izradu pakovanja i šampona za kosu.

Namenjeno je svim tipovima kože, a ulje semenki brusnice će mu pojačati učinak kada je nega suve kože u pitanju.

Ulje semenki jagode

Ulje semenki jagode je dobijeno CO2 ekstrakcijom i osim karakterističnog uljnog mirisa,  u pozadini ima diskretan voćni miris, koji podseća na jagodu.

Ovo ulje se veoma lepo upija u kožu, hidrira je, hrani, a obogaćen prirodnim vitaminom E predstavlja izvrsnu negu za sve tipove kože.

Ulje semenki ružinog ploda

Ulje semenki ružinog ploda je intenzivno žute, žuto-narandžaste do gotovo crvene boje. Bogato vitaminom A, linolnom i linolenskom kiselinom, manje karotenoida, mononezasićenih kiselina i veoma malo zasićenih kiselina.

Koristi se kod svih vrst upalnih procesa na koži, osim akni (gde je kontraproduktivno), za regeneraciju kože, „anti-age“ kozmetiku i odgovara apsolutno svim tipovima kože.

Ulje šljive

Ulje šljive pleni svojim snažnim mirisom na gorke bademe, tako dag a je potrebno dodati svega 10-30% u neko ulje I ne mora se dodavati nikakvo eterično ulje, što se emulzija tiče dodaje se u koncentracijama od 1-10% (zavisno od toga koliko intenzivan miris želimo).

Ovo ulje ima visok nivo tokoferola, pa se koristi za regeneraciju kože, lepo se upija u kožu poput bademovog ulja ili ulja koštica kajsije.

 Komentari

Ostavite komentar