SUSAMOVO ULJE Pogledaj veće

SUSAMOVO ULJE


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Susam pripada grupi biljaka pod nazivom Pedaliaceae, koje se beru zbog jestivog semena, a stručan naziv susama glasi Sesamum indicum. Ulje susama pravi se procesom presovanja sirovih semenki i njegovo ulje ima pregršt namena, a najpoznatije su kulinarske, medicinske i kozmetičke namene.

Više informacija

150,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu


Specifikacije/Dokumentacija

Susam je jednogodišnja biljka iz porodice Pedaliaceae i jedan od najstarijih začina na svetu. Vodi poreklo iz Indije, jer se upravo u indijskim legendama prvi put spominje kao simbol besmrtnosti. Iz Indije se širi do Srednjeg Istoka, Afrike i Azije. Danas su najveći proizvođači susama Indija, Kina i Meksiko.✅

Susamovo ulje je bogato mineralima Mn, Cu, Mg, Ca, Fe, P, vitaminima D, E, B1 i B6 , masnim kiselinama, posebno linoleinskom kiselinom.✅

Ovo ulje se koristi protiv bora, usporava proces starenja kože, podmlađuje je i hidrira dajući joj lep i svilenkast izgled, smanjuje ožiljke, sprečava infekcije, smiruje kožu, eliminiše crvenilo, akne, bubuljice, mitisere i dubinski čisti pore.✅

Postoje indicije da je susamovo ulje bolje čak i od kokosovog ulja, kada je nega kose u pitanju. Sprečava opadanje kose, prodire duboko u skalp, čime poboljšava opšte zdravlje kose, jača je, ubrzava rastsprečava stvaranje peruti, a koristi se još i za potamnjivanje kose.✅

Susam pripada grupi biljaka pod nazivom Pedaliaceae, koje se beru zbog jestivog semena, a stručan naziv susama glasi Sesamum indicum. Ulje susama pravi se procesom presovanja sirovih semenki i njegovo ulje ima pregršt namena, a najpoznatije su kulinarske, medicinske i kozmetičke namene. U nastavku ćemo se baviti upotrebom ulja susama u kozmetici. Smatra se da ulje susama sadrži snažna antioksidativna, antiinflamatorna svojsva, da tretira artritis, opekotine i posekotine, štiti od UV zračenja, poboljšava kvalitet sna, ublažava bol i podstiče zdravlje kose.

1. SNAŽAN ANTIOKSIDANS

Susamovo ulje sadrži sezamol i sesaminol, za koje se smatra da sadrže snažne antioksidativne moći. Oni smanjenju oštećenja ćelija uzrokovanih slobodnim radikalima, čije mi širenje uzrokovalo nastanak bolesti i infekcija. Posebno je delotvorno njegovo lokalno nanošenje na kožu, gde štiti i jača kožnu barijeru, ostavljajući kožu mekom i svilenkastom.

2. JAKA ANTIINFLAMATORNA SVOJSTVA

Tradicionalna tajvanska medicina vekovima unazad koristila je susamovo ulje zbog antiinflamatornih svojstava koje poseduje. Koristili su ga za lečenje upale zglobova, zubobolje i ogrebotine. Hronična upala u organizmu i na površini kože može biti veoma štetna i dovesti do bolesti, stoga je jako važno regulisati svaki vid upalnih procesa.

3. POMOĆ KOD ARTRITISA

Veliki broj pati od artritisa i bola u zglobovima koje artritis uzrokuje. Naučne studije dokazale su da ulje susama može biti delotvorno u slučaju ovog problema.

4. TRETIRANJE RANA I OPEKOTINA

Zahvaljujući antiinflamatornim i antibakterijskim svojstvima kojima se ulje susama može pohvaliti, sprovedene su studije koje su dokazale da ovo ulje podstiče brže stvaranje kolagena u slučaju opekotina, kao i brži proces zarastanja rana.

5. ZAŠTITA OD UV ZRAKA

Ulje susama poseduje fantastičnih 30% zaštite od sunca, dok ostala ulja poput maslinovog i kokosovog mogu pružiti samo 20%. S obzirom da je ovo ulje 100% prirodno, predstavlja vrlo zadovoljavajuću zaštitu od sunca, koja ujedno neguje kožu, bez zapušavanja pora.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji