KOKOSOVO ULJE RAFINISANO BEZ MIRISA 3KG Pogledaj veće

KOKOSOVO ULJE RAFINISANO BEZ MIRISA 3KG


Novo

Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs
VEĆA KOLIČINA - DRUGAČIJI IZGLED ILI SASTAV
OBRATITE NAM SE NA office@alekpharm.co.rs
Za ponudu veće količine ovog proizvoda pišite nam na office@alekpharm.co.rs

Osećate da Vam je koža suva ili želite da je pripremite za depilaciju ili brijanje? Mešanjem kokosovog ulja sa šećerom dobićete prirodan piling bez neistraženih komponenti. Utrljajte ga u toku kupanja, a zatim isperite toplom vodom. Ovim postupkom uklonićete 'mrtvu' kožu i učiniti je mekanom i hidriranom.

Više informacija

2.000,00 rsd sa PDV20%

Izaberite dostupne zapremine i opcije


Čuvati na suvom, tamnom i hladnom mestu  •  Namena: sirovina i ambalaža za izradu kozmetičkih proizvoda  •  Samo za spoljašnju upotrebu

KOKOS ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

U svetu prirodne kozmetike, kokosovo ulje je pravi zlatni rudnik. Njegovo pozitivno dejstvo potvrđuju i mogobrojni stručnjaci. Ovo ulje bogato je zasićenim masnim kiselinama,mineralima i bogatim sadržajem vitamina E. Zbog svog sastava ulje je vrlo stabilno, sporo oksiduje, pa mu je rok trajanja duži od biljnih ulja koja sadrže veliku količinu nezasićenih masnih kiselina. Kokosovo ulje je u polučvrstom stanju na sobnoj temperaturi , karakterističnog je mirisa i sadrži prirodni SPF 4.

DEJSTVO:

  • Koža

Dejstvo kokosovog ulja na kožu je višestruko. Dokazano je da kokosovo ulje sadrži fitosterole, koji su mu daju protivupalno i regenerativno svojstvo, pa se koristi za ublažavanje opekotina od sunca, kao i kod oštećenih i popucalih bradavica kod dojilja. Treba napomenuti  i njegovo antibakterijsko svojstvo, zaslužno za borbu protiv mladalačkih bubuljica i akni. Kokosovo ulje odlično vlaži i omekšava kožu. Nakon nanošenja koža je baršunasto glatka. Za masažu, odlična kombinacija je kokosovog i bademovog ulja, jer su oba ulja idealna po svojoj moći upijanja i klizavosti. Prvo što se uoči kada se kokosovo ulje nanese na kožu je izuzetna glatkoća kože.Koža ga dobro upija i ne ostavlja masan trag. Dobro deluje na sve tipove kože. 

  • Kosa

Jedinstveni sastav ovog ulja, čini ga savršenim za zdravlje kose. Antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo ovog ulja, našli su primenu u otklanjanju različitih infekcija kože glave. Kokosovo ulje može poslužiti za otklanjanje peruti, a redovna upotreba može pomoći i u sprečavanju ćelavosti.

UPOTREBA:

Nezamenjivo je u preparatima za i posle sunčanja kao i u mnogim drugim kozmetičkim proizvodima za negu kože i kose.

1. KOKOSOVO ULJE ZA ZDRAVU KOSU

Vekovima unazad kokosovo ulje se koristi za oporavak i poboljšanje kvaliteta kose. S obzirom da je bogato masnim kiselinama, nahraniće Vašu kosu i učiniti je mekom i svilenkastom. Preporučuje se primena ovog ulja kao maske, gde ga pre pranja kose nanosite celom dužinom dlake i temena, zatim prekrivate najlonskom kesom ili peškirom i ostavite da odstoji što je duže moguće (poželjno je čak i celu noć), nakon čega isperete kosu mlakom vodom i perete šamponom. Vidljive razlike primetićete već nakon prvog pranja.

  • ZDRAVA KOŽA

Zbog gorenavedenih hranljivih komponenta koje poseduje ovo ulje, svojoj koži možete pružiti kraljevski tretman. Bilo da imate suvu kožu, kožu sklonu aknama ili imate problem sa borama - možda je ovo pravo rešenje za Vas. Zbog svoje masnije teksture, preporučuje se da ga nanesete uveče pre spavanja kako Vam preterano sjajna i masna koža ne bi pravila problem u svakodnevnim aktivnostima.

  • SREDSTVO ZA ISPIRANJE USTA

Ukoliko tragate za delotvornom vodicom za ispiranje usta, kokosovo ulje ima bogato antibakterijsko i antifungalno dejstvo, koje u kombinaciji sa vodom mogu ispuniti upravo ono što od njega očekujete!

  • NAPORNE VAŠKE

Sigurni smo da ne poznajete nijednu žensku (pa čak i mušku) osobu koja makar kao mala nije imala problem sa dosadnim vaškama. Navikli smo se na njihovu rasprostranjenost i neprestanu generacijsku borbu, ali se na tržištu neprestano plasiraju različiti šamponi čija je delotvornost upitna. Mešanjem kokosovog ulja i jabukovog sirćeta dobićete smesu od koje vaške beže glavom bez obzira!

  • PILING ZA TELO

Osećate da Vam je koža suva ili želite da je pripremite za depilaciju ili brijanje? Mešanjem kokosovog ulja sa šećerom dobićete prirodan piling bez neistraženih komponenti. Utrljajte ga u toku kupanja, a zatim isperite toplom vodom. Ovim postupkom uklonićete 'mrtvu' kožu i učiniti je mekanom i hidriranom.

Ulje kokosa ima široko polje primene i njegovi benefiti su opštepoznati širom sveta.

Kokosovo ulje koristi se za poboljšanje kvaliteta kose, hidrataciju kože, regulaciju hormona, u različitim jelima, za jačanje imunog sistema i za mnoge druge stvari koje ćemo razmotriti u narednom poglavlju.

Kokosovo ulje je čvrsta, bela, masna smesa, dobijena od mesa, mleka i ploda biljke pod nazivom Kokosova palma. Nerafinisano ulje kokosa ima izrazitu aromu kokosa, a na temperaturi od 25 stepeni se topi i pretvara u bistro i retko ulje. Svoje polje primene najviše je pronašao u ishrani i kozmetici.

14 sličnih proizvoda u istoj kategoriji