ULJE KOŠTICE KAJSIJE Pogledaj veće

ULJE KOŠTICE KAJSIJE


Novo

Apricot kernel oil

Više informacija

200din sa porezomKOŠTICE KAJSIJE-ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Ulje koštica kajsije, najpoznatije je po jednom od svojih sastojaka, a to je vitamin B17. Osim njega ovo ulje sadrži i esencijalne masne kiseline, poput oleinske i linolne, vitamine A, C, D, E i B  kompleksa, kao i veliki broj minerala  K, Ca, Fe, Cu, I, Zn. Ovo ulje hidrira i neguje kožu, te usporava proces njenog  starenja . Pomaže sintezu kolagena i elastina, pa poboljšava elastičnost i tonus kože . Daje koži zdrav i mladalački izgled. Korisno je ne samo za kožu , već i za zdravlje noktiju i kose .

DEJSTVO:

  • Koža

Zbog svog specifičnog sastava ulje koštica kajsije se se koriste za hidriranje i negu suve i zrele kože. Pokazalo vrlo efikasno u borbi protiv slobodnih radikala i prevremenog starenja kože. Koža ga lako apsorbuje i ne ostavlja masne tragove. Zbog toga se često koristi i kao ulje za masaže ili ulje za sunčanje. Možete ga koristiti kao osnovu uz druga ulja za aromaterapiju.

  • Kosa

Tretiranje kože glave uljem koštica kajsije može se meriti sa najskupljim tretmanima, a rezultati se vrlo brzo primećuju. Hraneći i negujući kožu glave, ulje koštica kajsije poboljšаva  izgled i strukturu postojeće dlake, dok ujedno podstičete rast nove i zdrаve kose.

UPOTREBA:

Ulje koštica kajsije primjenjuje se čisto ili kao dodatak  losionima, kremama, kupkama, šamponima, sapunima i pilinzima. Neki ga čak smatraju najboljim uljem za negu kose i kože. Odlična je zamena za ulje slatkog badema u slučaju alergije na orašaste plodove.

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji