BRŠLJAN ULJE Pogledaj veće

BRŠLJAN ULJE


Novo

150din sa porezomBRŠLJAN ULJE

 OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Bršljan biljka je zimzelena  puzavica, sa dugim i fleksibilnim stabiljkama, koje se vezuju za zemlju, drveće ili zidove, brojnim korenima nalik na vlakna. Raste uglavnom u Evropi. Svi delovi bršljana su gorkog okusa i otrovni, a njegova lekovitost potiče od triterpenskih saponozidnih materija. Pored saponozida, bršljan sadrži i tanin, flavonoide i alkaloid emetin.

DEJSTVO:

  • Koža

Glavni aktivni sastojak kozmetičkog bršljan ulja je saponozid hederin, koji  štiti krvne sudove i smanjuje njihovu propustljivost. On ima ulogu u resorpciji edema u početnoj fazi nastanka celulita. Najbitnije dejstvo bršljan ulja je da prodirući duboko u tkivo, rastvara masne naslage u ćelijama i pomaže njihovu eliminaciju putem krvotoka. Saponozidi bršljana su prirodni surfaktanti, koji rastvaraju lipide, čime ubrzavaju nihovu eliminaciju iz ćelija i čine limfni sistem i krvotok prohodnim.

  • Kosa

Antioksidaciono svojstvo  flavonoida,  iz bršljan ulja ima pozitivan efekat i u nezi  kože glave i kose pa se koristi i za ublažavanju simptoma seboreje. 

 UPOTREBA:

Ovakvo dejstvo bršljan ulja, obezbedilo mu je neizostavnu primenu u svim preparatima koji se koriste u borbi protiv celulita, kao i u  proizvodima za negu kose i kože glave.