KANTARIONOVO ULJE Pogledaj veće

KANTARIONOVO ULJE


Novo

150din sa porezom



KANTARION ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Kantarion ulje ima veoma složen hemijski sastav. Osim hipericina, koji ovom ulju daje crvenu boju,  sadrži i razne druge sastojke: etarsko ulje, smole, karoten, flavonoidne heterozide, kao i visoku koncentraciju vitamina C. Lekovito svojstvo,ovog ulja, potvrdilia su i mnoga naučna istraživanja. Posebno treba istaći njegovo antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo. Zbog ovako raznovrsnog sastava, kantarion ulje ima veoma široku primenu, pa je priznato, kako u farmaceutskoj, tako i u kozmetičkoj industriji. Ono što treba naglasiti, kad je u pitanju, pre svega, kozmetička upotreba ovog ulja, je njegova blaga fototoksičnost. To porazumeva da se posle njegove primene, koža ne sme izlagati suncu. Kantarion ulje, odgovara svim tipovima kože, od normalne, preko suve i masne ,do mešovte kože.

 DEJSTVO:

  • Koža

Bez obzira da li je u pitanju suva ili masna koža, kantarion ulje,ima ogroman uticaj na zdravlje kože. Svojim antibakterijskim i antiinflamatornim dejstvom ublažava iritaciju kože, ubrzava proces ozdravljenja opekotina i modrica, a tanini prisutni u ovom ulju, odgovorni su za brže zarastanje rana i smanjenje upale. Kantarion ulje, takođe odlično hidrira kožu, vraćajući joj prirodnu vlažnost i čineći je mekom i mlađom. Stimulišući cirkulaciju kiseonika u ćelijama kože, ovo ulje  podstiče njihovu regeneraciju , te vraća koži elastičnost i umanjuje vidljivost finih linija i bora.

  • Kosa

Lekovita moć kantarionovog ulja, rešava problem i suve i masne kose. Pošto hrani i hidrira koren dlake, pojačava mikrocirkulaciju u koži glave, pa sprečava pojavu peruti i opadanje kose. Svojim antibakterijskim i protivupalnim dejstvom, kantarion ulje otklanja štetne mikroorganizme i ublažava iritaciju kože glave. Zdrava koža glave, omogućava rast zdrave i jake kose.

UPOTREBA:

Kantarionovo ulje je jedno od najčešće upotrebljavanih ulja u raznim kozmetičkim preparatima za negu kože i kose. Takođe se koristi i u melemima, za bržu regeneraciju kože oštećene preteranim izlaganjem UV zracima, za lakše zarastanje površinskih rana i ublažavanje simptoma posle ujeda insekata