NEVENOVO ULJE Pogledaj veće

NEVENOVO ULJE


Novo

150din sa porezomNEVEN ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Poznato je da je neven ulje jedan od najvažnijih biljnih ulja za negu kože. Glavni sastojci neven ulja su flavonoidi, a osim njh sadrži i karotenoidne boje, kao i masna i etarska ulja. Neven ulje ima karkterističan miris i bledo žutu boju, ali mu to ne smeta da se nađe u velikom broju kozmetičkih preparata. Poseduje blago antiseptičko , antiinflamatorno, pa čak i antimikotičko dejstvo.

DEJSTVO:

  • Koža

Neven se vekovima koristi u nezi kože. I danas je njegova upotreba neizbežna u te svrhe. Njegova antiseptična, antibakterijska, antiinflamatorna svojstva pomažu u sprečavanju akni i podstiču zarastanje manjih rana, ublažavaju modrice  i čine ga savršenim u otklanjanju posledica  ujeda insekata i opekotina. Lekovitost ovog ulja deluje i u slučajevima pojave dekubitusa,  bradavica ispucalih od dojenja, osipa, kao i ekcema i dermatitisa.

  • Kosa

Neven ulje , hidrira i hrani kožu glave a time i koren dlake. Na taj način  sprečava opadanje kose i podstiče rast zrave i snažne dlake. Takođe svojim raznovrsnim dejstvima neguje iritiranu i suvu kožu, a čisti i nečistu i masnu kožu glave. Rezultat je lepa i bujnija kosa.

UPOTREBA:

Danas se nevenovo ulje  koristi u izradi mnogih kozmetičkih proizvoda, često kao osnov za losione, masti, kreme, sredstva lične higijene, u aromaterapiji . Takođe se dodaje i u razne prirodne meleme za zarastanje rana i protiv opekotina. Kontraindikacija najčešće nema, ali može doći do alergije kod osoba alergičnih na ambroziju.