ULJE ŽUTOG NOĆURKA Pogledaj veće

ULJE ŽUTOG NOĆURKA


Novo

440din sa porezom



ŽUTI NOĆURAK ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Žuti noćurak je biljka koja se smatra najbogatijim prirodnim izvorom esencijalnih masnih kiselina. Njeno ulje sadrži velike količine linolne, gama-linoleinske i arahidonske kiseline. Pored njih bogato je i vitaminom E, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom i cinkom. Najvažnija aktivna komponenta ovog ulje je gama-linoleinska kiselina (GLA). Polozasićena masna kiselina koja se ne stvara u ljudskom organizmu i koju je neophodno nadoknaditi. GLA i ostali hranljivi sastojci ovog ulja od ključnog su značaja za strukturu ćelije i jačanja elastičnih svijstava kože. Jedna od mnogobrojnih prednosti gama-linolenske kiseline je sprečavanje nastanka upalanih procesa na koži. Ulje noćurka zbog velikog udela nezasićenih masnih kiselina manje je stabilno od ostalih ulja i podložan je bržem kvarenju. Obavezno je čuvanje  na suvom, hladnom i tamnom mestu.

DEJSTVO:

  • Koža

Ulje noćurka je glavni saveznik u borbi protiv hroničnih upalnih procesa i kožnih problema poput psorijaze, ekcema i neurodermatitisa.Odlično njeguje suvu i zrelu kožu pa usporava i proces starenja.Ublažava probleme ispucale i kože sklone perutanju i svrabu. Takođe, ubrzava i  zarastanja manjih rana na koži.

  • Kosa

Zbog svog sastava ulje žutog noćurka odlično deluje i na kosu. Naročito protiv seboreje i   njenog opadanja. GLA hrani ćelije i doprinosi zdravlju kože glave i kose. Vitamin E podstičecirkulaciju, čuva vlažnost kose i ima jako antioksidativno dejstvo. Odlično deluje i na nokte.

UPOTREBA:

Danas se ulje žutog noćurka  koristi u izradi mnogih kozmetičkih i terapeutskih proizvoda. Može se dodavati u losione, masti, kreme, sredstva lične higijene. Takođe ulazi u sastav raznih prirodnih melema za ublažavanje ekcema i dermatitisa.