Novo KAKAO BUTER Pogledaj veće

KAKAO BUTER


Novo

Informacije o proizvodu ispod slike (Preuzimanje)

Više informacija

150din sa porezom



 

Kakao buter

Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter

Kakao maslac je prirodni proizvod dobijen iz sasušenih semenki, koje rastu u mahunama, na kakao stablu (Theobroma Cacao). Ova biljna mast se u osnovi sastoji od zasićenih i nezasićenih masnih kiselina ( laurinske, linolne, palmitinskestearinske, oleinske itd.). Takođe je bogat izvor vitamina A, C i posebno vitamina E. Ovakav sastav obezbeđuje njegovo višestruko dejstvo. Kakao maslac hidrira, podmlađuje, omekšava i štiti kožu od negativnih spoljašnjih uticaja. Takodje ima antialergijsko, protivupalno, regenerativno  i antioksidaciono dejstvo. Dobro je za negu bilo kojeg tipa kože, ali se pre svega preporučuje za negu suve i dehidrirane kože. Kombinacija bogata zasićenim i nezasićenim masnim kiselinama intenzivno štiti kožu, stvara zaštitni film te sprečava sušenje kože. Vraća koži vlažnost i sprečava njeno perutanje. Svojim antioksidacionim dejstvom doprinosi usporavanju procesa starenja, pa se preporučuje i kao sredstvo za podmlađivanje kože. Redovnim korišćenjem kakao maslaca, ubrzava se proces regeneracije kože, povećava njenaelastičnost, pa je odličan za prevenciju strija, posebno kod trudnica.Jedan je od najboljih prirodnih proizvoda za negu kože za vreme (štiti kožu i ubrzava tamnjenje) i nakon izlaganja sunčevim zracima (smanjuje presušenost kože, umiruje je i povećava njenu elastičnost). Primenjen kao čist, kakao maslac, vrlo brzo dovodi do nestanka ožiljaka od akni i tamnih fleka nakon opekotina. Preporučuje za negu kože sklone sklone ekcemima i drugim formama dermatitisa, kod dece i odraslih.

Na sobnoj temperaturi kakao maslac je u čvrstom stanju, a topi se na temperaturi preko 35°C. Tako, u dodiru sa kožom i toplotom tela, postaje lako razmaziv i pogodan za korišćenje. Najbolje je naneti ga neposredno posle tuširanja, dok je koža još topla i vlažna.

Kakao maslac je veoma poznat i korišćen u kozmetici i farmaciji. Često se koristi kao sastojak u prirodnim proizvodima za negu kože (sapuni, losioni, kreme, mleka...) Sastavni je deo i balzama za usne.

 

 

15 sličnih proizvoda u istoj kategoriji