ORAHOVO biljno ulje Pogledaj veće

ORAHOVO ULJE


Novo

Informacije o proizvodu ispod slike (Preuzimanje)

Više informacija

230din sa porezom
Preuzimanje

ORAH ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Orahovo ulje je odličan izvor omega-3 masnih kiselina, velikog broja minerala, selena, fosfora, magnezijuma,cinka, gvožđa, kalcijuma kao i vitamina C, E, B kompleksa, i niacina. Jedan je od najboljih izvora antioksidanasa među orašastim plodovima. Njegovo dejstvo na kožu i kosu je višestruko.

DEJSTVO:

  • Koža

Orahovo ulje se koristi pre svega za negu suve kože lica. Zahvaljujući svom sastavu hidrira kožu i čini je mekom i elastičnom. Bogat sadržaj antioksidanasa usporava proces starenja kože i sprečava nastanak bora. Njegovom upotrebom, mogu se ublažiti i simptomi ekcema i psorijaze, kao i problemi atletskog stopala, nastali gljivičnim infekcijama. Odlično je i za regeneraciju i hidrataciju kože oštećene preteranim izlaganjem sunčevim zracima.

  • Kosa

Orаhovo ulje podstiče hidrаtаciju kože glave i kao i same kose. Čisti kožu glаve od viškа prljаvštine, znojа i mrtvih ćelijа kože, što ga čini uspešnim u borbi protiv peruti.  Visokа koncentrаcijа masnih kiselina, jаčаnjem folikulа dlаke, sprečava opadanje kose.Orahovo ulje takođe štiti kosu od štetnog UV zračenja.      

 UPOTREBA:

Orahovo ulje se tradicionalno koristi u kozmetičke svrhe i sastojak je mnogih industrijski napravljenih preparata za negu kože i kose. Njegov specifičan sastav, obezbedio mu je primenu u mnogim kozmetičkim preparatima za negu lepote, ali je i njegova samostalna primena veoma česta.