ULJE KAMILICE Pogledaj veće

ULJE KAMILICE


Novo

150din sa porezomKAMILICA  ULJE

OPŠTE KARAKTERISTIKE:

Nosilac lekovitog dejstva ulja kamilice je ugljovodonik  azulen. On ne postoji kao takav u biljci, već se javlja i prelazi s vodenom parom prilikom destilacije. Ovo ulje  sadrži još i fitosterole, tanine, glikozide, vitamin C, eterska ulja i druge supstance. Još od drevnih vremena kamilica je korišćena zbog njenog umirujućeg, anti-bakterijskog i protiv-zapaljenskog dejstva. Vrlo retko izaziva alergije, pa se često upotrebljava i za negu dečije kože.

DEJSTVO:

  • Koža:

Ulje kamilice ima umirujuće dejstvo na kožu. Blagotvorno dejstvo azulena kožu revitalizuje, smiruje, vlaži i regeneriše. Koristi se kod suve, osetljive i upaljene kože, kod akni, rozacee, dermatitisa, ekcema, psorijaze, osipa . Čisti kožu, smanjuje natečenost lica i popucale kapilare na licu, popravlja elastičnost i jača tkivo kože.

  • Kosa

Kamilica ulje se može koristiti samo ili u mešavini sa drugim uljima za suvu i lomljivu kosu. Sem toga koristi se i za posvetljavanje kose. Korišćenje ovog ulja omogućava kosi da postane sjajnija i meka.

UPOTREBA:  Koristi se proizvodnju kozmetičkih i lekovitih preparata za negu kože i kose i može se naći u raznim kremama, losionima za negu kože lica. Redovan je sastojak mleka za telo, mleka za skidanje šminke, kao i šampona, balzama i ostalih preparata za negu kose.